Ομιλία στην συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (09-10-2014)

Ομιλία στην συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (09-10-2014) Κύριο

 Ευθεία επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «με προκλητικό και αυθάδη τρόπο» φροντίζει συστηματικά να καλλιεργεί την ανησυχία στους Έλληνες πολίτες, «δίνοντας λυσσαλέες μάχες για να μην αλλάξει τίποτα στο κράτος», εξαπέλυσε χθες ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.
Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «γενναία» και «ορθή πολιτικά» την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να κινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία όπως είπε «αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λόγο ύπαρξης», σημειώνοντας παράλληλα ότι το σημαντικότερο όλων είναι πως εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας, βάζοντας οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό περί πρόωρων εκλογών και η οποία έστελνε αρνητικά μηνύματα στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημαίνει στήριξη προς την Ελλάδα», ενώ απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον της χώρας και να αποφασίσουμε αν οι σκληρές θυσίες που κάνει τα τελευταία χρόνια ο λαός μας θα καταλήξουν οριστικά και αμετάκλητα στον κάλαθο των αχρήστων, ως θυσία στην ακραία ρητορική των συνιστωσών του χάους».
Αναφερόμενος στην πορεία της Ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελλάδα καταθέτει ισοσκελισμένο σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο προβλέπονται παροχές και διευκολύνσεις όπως η μείωση 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς, η σταδιακή μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά γίνεται και πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας.
«Αυτά είναι σημαντικά σημάδια ότι κάτι αλλάζει. Είναι σημαντικές ενδείξεις ότι οι αδικίες αποκαθίστανται σταδιακά. Είναι η απάντηση προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ξαναγίνεται κυρίαρχη του εαυτού της και αποκαθιστά την εθνική της αξιοπρέπεια» επισήμανε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας με έμφαση πως ήρθε η ώρα «να βάλουμε το άλογο της παραγωγής μπροστά από το κάρο της στασιμότητας και της αδράνειας». Αμέσως μετά... προκάλεσε τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πράξουν το αυτονόητο, όπως είπε: «Να λέτε πάντα την αλήθεια στο λαό. Γιατί όποιος λέει την αλήθεια, δεν χρειάζεται ποτέ να ανατρέχει στο παρελθόν για να θυμηθεί τι είπε».
Τέλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή, η Κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη: «Ο προϋπολογισμός για το 2015», σημείωσε μεταξύ άλλων, «είναι το εισιτήριο για μια καλύτερη Ελλάδα. Για μια Ελλάδα ανταγωνιστική, παραγωγική, αναπτυξιακή, εξωστρεφής και αξιοκρατική, η οποία δεν θα κυριαρχείται από συμπλέγματα και δεν θα... τρώει τα παιδιά της».

Αναλυτικά η ομιλία του Θ. Καράογλου

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
είναι χρήσιμο, μέσα από τη διαδικασία που ξεκινά σήμερα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, να βάλουμε τα πράγματα σε μια λογική σειρά και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητα:
-τόσο της Δημοκρατίας μας,
-όσο και του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Μέσα από την τριήμερη συζήτηση, καθίσταται σαφές ότι:
-αφενός η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα
-και αφετέρου ότι καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού αποτελεί:
-μια γενναία
-και ορθή πολιτική κίνηση,
η οποία αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λόγο ύπαρξης.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα στην πατρίδα μας.

Και το πετυχαίνει αυτό, διότι βάζει οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό περί πρόωρων εκλογών και η οποία στέλνει αρνητικά μηνύματα στην Ευρώπη και στις αγορές, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική οικονομία να συνεχίσει να πορεύεται στο μεταρρυθμιστικό δρόμο που βαδίζει μετά τις εθνικές εκλογές του 2012.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημαίνει στήριξη προς την Ελλάδα, ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, κάθε... κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον μιας χώρας και να αποφασίσουμε αν οι θυσίες των τελευταίων χρόνων θα καταλήξουν οριστικά και αμετάκλητα στον κάλαθο των αχρήστων, ως θυσία στην ακραία ρητορική των συνιστωσών του χάους που:
-με την αριστεροσύνη στο στόμα,
-με μια έμφυτη ροπή προς την καταστροφή
-και με προκλητικό, αλλά και αυθάδη τρόπο, ονειρεύονται εξουσία, φροντίζοντας συστηματικά να καλλιεργούν την ανησυχία στους Έλληνες πολίτες και δίνοντας λυσσαλέες μάχες για να μην αλλάξει τίποτα στο κράτος μας.

Σας δίνω ένα μικρό μονάχα παράδειγμα.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, οι εργαζόμενοι στο
ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», το γνωρίζετε όλοι, κήρυξε 48ωρη απεργία, επειδή η διοίκηση του αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει με τη Διαιτησία, για να ξοφληθούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Φαίνεται πως στην προκειμένη περίπτωση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νόμος δεν είναι το... δίκιο του εργάτη.

Αντίθετα, η γνωστή φράση ισχύει μονάχα όταν:
-κλείνετε τους δρόμους,
-όταν σκαρφαλώνετε κάγκελα για να αποτρέψετε επενδύσεις,
-όταν απειλείτε με εξεταστικές και φυλακές υποψήφιους επενδυτές,
-όταν κλείνετε την είσοδο στα μουσεία, διώχνοντας τουρίστες.

Αυτή είναι η λογική της σημερινής Αριστεράς και του δήθεν ιδανικού κόσμου που πρεσβεύει.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Αναμφίβολα η Ελλάδα περνά δύσκολα.

Επί 5 χρόνια, χιλιάδες συμπατριώτες μας, δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση.

Εισοδήματα μειώθηκαν, θέσεις εργασίας χάθηκαν.

Ωστόσο για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ελλάδα καταθέτει ισοσκελισμένο σχέδιο προϋπολογισμού, στο οποίο προβλέπονται παροχές και διευκολύνσεις όπως:
-η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατά 30%,
-η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς,
-οι διευκολύνσεις για εξόφληση χρεών έως και 100 δόσεις,
-η παραμονή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%,
-η σταδιακή μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις,
-ενώ για πρώτη φορά γίνεται και πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας.

Και μη ξεχνάτε, ότι αμετάθετος στόχος μας παραμένουν οι λιγότεροι φόροι.

Η μείωση της φορολογίας στο 33% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις, παραμένει βασική μας προτεραιότητα.

Ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, δίνει μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις.

Ακόμη η ταχύτατη επιστροφή ΦΠΑ, μέσα σε λίγες ημέρες, θα αποτελεί τρόπο επιβράβευσης για όλους τους συνεπείς φορολογουμένους.

Αυτά είναι σημαντικά σημάδια ότι κάτι αλλάζει.

Είναι σημαντικές ενδείξεις ότι οι αδικίες αποκαθίστανται σταδιακά.

Αυτή είναι η απάντηση προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα:
-ξαναγίνεται κυρίαρχη του εαυτού της
-και αποκαθιστά την εθνική της αξιοπρέπεια.

Ναι, η Ελλάδα περνά μια δύσκολη κατάσταση.

Πήρε όμως το μάθημά της και αλλάζει με γοργούς ρυθμούς.

Πλέον κανείς δεν μιλά για έξοδο από το ευρώ:
-Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι προέβλεπε το Πρόγραμμα,
-βγήκαμε, επίσης, στις αγορές δυο χρόνια νωρίτερα από το Πρόγραμμα
-και στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 τελειώνουμε με το Μνημόνιο, βγαίνουμε από αυτό, αντί για τις αρχές του 2016, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Η Ελλάδα αλλάζει, γίνεται ξανά:
-αξιοπρεπής
-και αξιοκρατική,
παύει να τρώει τα παιδιά της και μεταμορφώνεται σε χώρα:
-της ανάπτυξης,
-της επιχειρηματικότητας,
-της ανταγωνιστικότητας
-και της εξωστρέφειας.

Μια χώρα η οποία:
-φέτος θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 0,6%,
-το 2015 2,9%
-και το 2016 3,7%,
μέσω του οποίου την επόμενη διετία μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Και βάζοντας το άλογο της παραγωγής μπροστά από το κάρο της στασιμότητας και της αδράνειας, καθιστούμε την επιχειρηματικότητα κεντρικό πρόταγμα της προκοπής της πατρίδας μας.

Ήδη, μέσα σε δυο χρόνια, καταφέραμε να ξεπεράσουμε 111 χώρες στην κατάταξη της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και σήμερα βρισκόμαστε στην 36η θέση, έναντι της εκατοστής τεσσαρακοστής έβδομης όπου βρισκόμασταν το 2012.

Κλείνω, για να μην καταχραστώ και το χρόνο του Προεδρείου.

Είναι αυτονόητο ότι στηρίζω το έργο της Κυβέρνησης και φυσικά της δίνω ψήφο εμπιστοσύνης με την καρδιά μου.

Και θα το δείτε στην πράξη ότι από την όλη διαδικασία η Κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη.

Ήρθε η ώρα στην ολομέλεια της Βουλής να μετρηθούμε όλοι μας.

Να μετρήσουμε τα αποθέματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας του καθενός και της καθεμιάς.

Να μετρήσουμε, δηλαδή, ποιοι βάζουν υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον και ποιοι εξακολουθούν να προτάσσουν το μικροκομματικό.

Ποιοι οραματίζονται και αγωνίζονται για μια σύγχρονη και ελεύθερη Ελλάδα και ποιοι τη θέλουν δέσμια του αμαρτωλού παρελθόντος.

Να λέτε πάντα την αλήθεια, κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης. Γιατί όποιος τη λέει, δεν χρειάζεται ποτέ να θυμάται τι είπε.

Σας ευχαριστώ."