Συνέχιση της διάθεσης γραφείων στις Ομοσπονδίες Σερραϊκών και Θρακικών Συλλόγων

Συνέχιση της διάθεσης γραφείων στις Ομοσπονδίες Σερραϊκών και Θρακικών Συλλόγων Κύριο

Αρ. Πρωτ: 3008

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Προς Υπουργούς:
- Οικονομικών
- Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Συνέχιση της διάθεσης γραφείων στις Ομοσπονδίες Σερραϊκών και Θρακικών Συλλόγων

Με την απειλή της έξωσης και της μη βιωσιμότητας βρίσκονται η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπεί 30 συλλόγους του νομού Σερρών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων Ελλάδος, που έχει υπό τη σκέπη της όλους τους Πολιτιστικούς Θρακικούς Συλλόγους της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Ομοσπονδίες στεγάζουν τα γραφεία τους σε δύο διαμερίσματα σε μια οικοδομή στην οδό 25ης Μαρτίου 29 στη Θεσσαλονίκη. Η οικοδομή που είναι 50ετίας είναι κυριότητας της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και τα δύο διαμερίσματα είχαν παραχωρηθεί στις Ομοσπονδίες το 1994 για να στεγάσουν τα γραφεία τους από την τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της τότε Νομαρχίας προχώρησε στην παραπάνω παραχώρηση, καθώς τα δύο διαμερίσματα δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών της, αλλά και σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το έργο των δύο φορέων που διαπρέπουν για την πολιτιστική και κοινωνική τους δράση, και που δεν έχουν τα έσοδα για να πληρώνουν ενοίκιο για τα γραφεία τους.
Σήμερα, 20 χρόνια μετά, η Κτηματική Υπηρεσία θεωρεί τις δύο Ομοσπονδίες καταπατητές του δημοσίου, και ζητά όχι μόνο να εγκαταλείψουν τα δύο διαμερίσματα όπου στεγάζονται, αλλά και να καταβάλλουν τα ενοίκια μία 20ετίας, ποσό ασύλληπτο για την οικονομική κατάσταση και των δύο φορέων που στηρίζονται στην προσφορά και στον εθελοντισμό.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Έχει προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών σε ενημέρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρήση των δύο διαμερισμάτων που ανήκουν πλέον στη δική της δικαιοδοσία από τις δύο Ομοσπονδίες;

- Προβλέπεται να εξετάσουν τα αρμόδια Υπουργεία τη συνέχιση της παραχώρησης της χρήσης των δύο γραφείων στις δύο Ομοσπονδίες, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν στην κοινωνία και τον πολιτισμό με το εθελοντικό τους έργο;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ