Χωρίς λεωφορεία για το σχολείο χιλιάδες μαθητές στο Ν. Θεσσαλονίκης

Χωρίς λεωφορεία για το σχολείο χιλιάδες μαθητές στο Ν. Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. Πρωτ:3009 / Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Προς Υπουργούς:
- Εσωτερικών
- Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Χωρίς λεωφορεία για το σχολείο χιλιάδες μαθητές στο Ν. Θεσσαλονίκης

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για άλλη μία χρονιά μαθητές και γονείς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς για άλλη μία φορά υπάρχει πρόβλημα με τα σχολικά λεωφορεία που τους μεταφέρουν προς και από τις σχολικές μονάδες.
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε από τις 11 Σεπτεμβρίου με ταλαιπωρία για τους 12.500 μαθητές απομακρυσμένων περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς οι λεωφορειούχοι διαμαρτύρονται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μη έγκριση της πληρωμής ενταλμάτων για τα μαθητικά δρομολόγια του σχολικού έτους 2012-13.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, εκκρεμούν πληρωμές στους μεταφορείς που είχαν αναλάβει τις μεταφορές των μαθητών από τον Μάιο του 2013, αλλά και τρεις μήνες δεδουλευμένα από το 2012.
Η αδυναμία μεταφοράς των μαθητών δημιουργεί προβλήματα σε πολλές οικογένειες, καθώς δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να φεύγουν από τη δουλειά τους ή να πηγαίνουν καθυστερημένα το πρωί, καθώς πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στον Δήμο Θέρμης, καθώς αφορά σε 3.000 μαθητές, καθώς και στον Δήμο Λαγκαδά, όπου καθημερινά μεταφέρονται 2.500 μαθητές.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη για την επίλυση του θέματος της μεταφοράς των μαθητών πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ώστε να μη βρεθούμε και φέτος αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα;

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα τροπολογίας στη Βουλή για την ισχύ της αναδρομικότητας των συμβάσεων των λεωφορειούχων;

 

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ