Απειλείται το μέλλον του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Απειλείται το μέλλον του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. Πρωτ. 1970 / Θεσσαλονίκη, 22 Αυγούστου 2014

Προς Υπουργούς:
- Πολιτισμού και Αθλητισμού
- Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: Απειλείται το μέλλον του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Ανησυχία και αναστάτωση προκαλεί τόσο στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, όσο και στους συνεργαζόμενους αθλητικούς συλλόγους, όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ, η πιθανή πώληση του χώρου της παραλίας Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται το Σωματείο.
Πιο συγκεκριμένα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης έχει τις εγκαταστάσεις του στην έκταση των 19 στρεμμάτων της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης που εξετάζεται να πωληθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και εάν το σχέδιο αυτό προχωρήσει, τότε αμφίβολο κρίνεται και το μέλλον ενός ιστορικού ερασιτεχνικό σωματείου, που εδώ και δεκαετίες προσφέρει στον κόσμο της Θεσσαλονίκης.
Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1933 και έχει συμπληρώσει ήδη 81 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στον ναυταθλητισμό σε αθλήματα όπως η ιστιοπλοΐα, η κωπηλασία, το κάνοε-καγιάκ, η τεχνική κολύμβηση.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών τη πιθανότητα εξαίρεσης της έκτασης των 19 στρεμμάτων της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης από τις εκτάσεις που πωλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ;

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ