"Ανέγερση νέας πτέρυγας κλινών και αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»"

"Ανέγερση νέας πτέρυγας κλινών και αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»" Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 1422   Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2014

Προς Υπουργούς:
-Υγείας
-Εργασίας
-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: " Ανέγερση νέας πτέρυγας κλινών και αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»"

Επιτακτική κρίνεται πλέον η ανάγκη ανέγερσης νέας πτέρυγας 200 κλινών στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, ένα έργο η υλοποίηση του οποίου παραμένει στα χαρτιά εδώ και 20 περίπου χρόνια. Ενώ στο χρονικό αυτό διάστημα αναμονής, θα πρέπει να υπολογιστούν και τα 5 χρόνια που θα χρειαστούν από την ημέρα έναρξης των εργασιών έως την ολοκλήρωση του έργου.
Ένα βασικό εμπόδιο στο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση της νέας πτέρυγας κλινών, φαίνεται να είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου, καθώς ενώ το κτίριό του ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, ο αύλειος χώρος του, ο οποίος και θα χρησιμοποιηθεί ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας.
Η ανέγερση της νέας αυτής πτέρυγας είναι ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τη λειτουργία και προσφορά του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», καθώς μετά τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία και τις συγχωνεύσεις, στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος μεταφέρθηκαν 4-5 κλινικές του «Παναγία», ενώ παράλληλα είναι το μόνο νοσοκομείο που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Προκειμένου, ωστόσο, να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να εκπονηθεί εκ νέου σχετική μελέτη, η οποία θα είναι επικαιροποιημένη, αλλά και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ανέγερση της νέας πτέρυγας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του αύλειου χώρου του νοσοκομείου και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης της νέας πτέρυγας;

- Πως προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί το πόνημα αυτό και με ποιο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ