"Σε καθεστώς ομηρίας οι επιτυχόντες, αλλά μη διορισθέντες πυροσβέστες "

"Σε καθεστώς ομηρίας οι επιτυχόντες, αλλά μη διορισθέντες πυροσβέστες " Κύριο

Αρ. Πρωτ.:    1041/11.7.2014

Προς Υπουργό
- Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: "Σε καθεστώς ομηρίας οι επιτυχόντες, αλλά μη διορισθέντες πυροσβέστες "

Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η αγωνία των επιτυχόντων αλλά αδιόριστων πυροσβεστών, τα ονόματα των οποίων έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 1379/Γ'/31-12-2012. Μετά την επιτυχία τους στον σχετικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε με αξιοκρατικές διαδικασίες και την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των αθλητικών, υγειονομικών και ψυχοτεχνικών διαδικασιών οι 500, από τους 725 επιτυχόντες πυροσβέστες παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, καθώς έχουν προσληφθεί μόλις οι 225.
Η αγωνία των επιτυχόντων του διαγωνισμού μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει, καθώς οι πίνακες των διορισθέντων ισχύουν για δύο έτη και ήδη έχουν περάσει οι 18 από τους 24 μήνες.
Επιπλέον η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μπορέσουν να καλύψουν σε αριθμό στελεχών και να ανταποκριθούν σε τυχόν ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιες είναι οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την επικράτεια, και σε ποιες περιοχές/υπηρεσίες υπάρχουν κενά που πρέπει να καλυφθούν για την έρρυθμη λειτουργία τους;

- Ποια είναι η πρόθεση του αρμόδιου Υπουργείου για την τύχη των επιτυχόντων πυροσβεστών που βρίσκονται εν αναμονή του διορισμούς τους εδώ και δύο χρόνια σχεδόν;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ