"Απαλλαγή των ΟΕΒ από το σύστημα Ενιαίας Αρχής Πληρωμών"

"Απαλλαγή των ΟΕΒ από το σύστημα Ενιαίας Αρχής Πληρωμών" Κύριο

Αρ. Πρωτ. 775/4.7.2014

Προς Υπουργούς:
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης
& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: "Απαλλαγή των ΟΕΒ από το σύστημα Ενιαίας Αρχής Πληρωμών"

Οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) είναι ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπά Ιδιωτικού Δικαίου που διακρίνονται σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και σε Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ), ενώ η λειτουργία τους βασίζεται στις αρχές του ιδιωτικού τομέα.
Γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι των ΟΕΒ είναι εγγεγραμμένοι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στο πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας "ΕΡΓΑΝΗ" (ΠΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ΟΕΒ διακρίνονται για τη διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια και λειτουργούν χωρίς να επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό. Συλλέγουν τα έσοδά τους από τις εισφορές των μελών τους, και διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με βάση τις λειτουργικές ανάγκες που έχουν, αλλά και τις ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού που απασχολούν.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιους λόγους, ενώ οι εργαζόμενοι στους ΟΕΒ δεν μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, υποχρεούνται να ενταχθούν στο σύστημα Ενιαίας Αρχής Πληρωμών;

- Εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαίρεσης των ΟΕΒ από τις διαδικασίες απογραφής των μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο;

 

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ