(Ερώτηση): «Επέκταση και αναβάθμιση των συγκοινωνιών στο Δήμο Βόλβης και σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά»

(Ερώτηση): «Επέκταση και αναβάθμιση των συγκοινωνιών στο Δήμο Βόλβης και σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4669/13-05-2024


Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2024

Προς Υπουργό:
Υποδομών & Μεταφορών
κο Χρήστο Σταϊκούρα

Ερώτηση

«Επέκταση και αναβάθμιση των συγκοινωνιών στο Δήμο Βόλβης και σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά»

Αναγκαία για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών είναι η επέκταση των συγκοινωνιών στην επαρχία Λαγκαδά και συγκεκριμένα στο Δήμο Βόλβης και σε 3 συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά. Η επέκταση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ στις δημοτικές ενότητες Καλλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού και σε όλο το Δήμο Βόλβης, που στερούνται αστικής συγκοινωνίας, είναι επιτακτική ανάγκη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού χάρτη. Η ενσωμάτωση των παραπάνω κοινοτήτων στο πρόγραμμα δρομολογίων του ΟΑΣΘ θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών εκεί, με σημαντικότερο τον χρόνο που δαπανούν οι δημότες του Λαγκαδά και της Βόλβης. Η κάλυψη των περιοχών από τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα αναβαθμίσει τόσο τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών.
Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επεξεργαστεί τα παραπάνω ζητήματα και να προβεί στις ενέργειες που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των συγκοινωνιών στην επαρχία Λαγκαδά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επεκτείνει και να αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες στους Δήμους Λαγκαδά και Βόλβης, έτσι ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό των περιοχών αυτών;