Ομιλία Καράογλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα το Σ/Ν του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις». 27-3-2012

Ομιλία Καράογλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα το Σ/Ν του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις». 27-3-2012

Ομιλία Καράογλου στα πλαίσια της συνεδρίασης της Διαρκής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις». 27-3-2012.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Πληροφορήθηκα  ότι από ένα μέρος συναδέλφων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρξε ένα πολύ μεγάλο θέμα και μια πολύ μεγάλη αντίδραση για τον χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως επείγοντος. Έχουν δει πολλά τα μάτια, αλλά αυτό δεν περίμενα να το δω. Από το, που ως κυβέρνηση έκανε κανόνα το κατεπείγον και εξαίρεση την κανονική διαδικασία, χθες είχαμε μια αντίδραση για ένα νομοσχέδιο που εκ των πραγμάτων έπρεπε να συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος, αν θέλουμε να ψηφιστεί και να γίνει νόμος πριν από το κλείσιμο της Βουλής που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ενόψει των αγίων ημερών που πλησιάζουν, ας θυμηθούμε το «ουαί υμίν γραμματείς και θα φαρισαίοι υποκριτές».

Το δεύτερο μέρος αφορά τη λειτουργία των αυτοκινήτων επαγγελματικής χρήσης, των ταξί. Να θυμηθούμε τι έγινε πέρυσι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι από τις άστοχες πρωτοβουλίες του τότε υπουργού μεταφορών, κ. Ραγκούση, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα και στον τουρισμό και μάρτυρες είναι οι παριστάμενοι υφυπουργοί τουρισμού, διότι θυμάστε τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων μεσούσης της τουριστικής περιόδου και τα γεγονότα που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς και δημιούργησαν μια μαύρη εικόνα γι αυτήν. Τότε, ο κ. Ραγκούσης, στα πλαίσια εσωκομματικών παιχνιδιών, ήθελε να εκφράσει τη νεοφιλελεύθερη άποψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και προωθούσε ένα άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί χωρίς κανόνες και αρχές. Χαίρομαι, κύριε υπουργέ, πώς το σύντομο διάστημα ο υπουργός έχετε επιδείξει μια μεγάλη κινητικότητα και αντιμετωπίζεται πάρα πολλά προβλήματα. Ως μέλος της επιτροπής οικονομικών παρακολουθώ τη δραστηριότητά σας και χαίρομαι που αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα τώρα, αρκετό καιρό πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έτσι ώστε να μην έχουμε οποιοδήποτε είδος αντίδρασης, αλλά κυρίως σε αγαστή συνεργασία και με τους εκπροσώπους του κλάδου και αυτό είναι σημαντικό. Προχωρά της το άνοιγμα ενός «κλειστού» επαγγέλματος με αρχές και κανόνες, διότι αυτό είναι σημαντικό. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας! Θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουν ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και μακάρι όλα τα προβλήματα να λύνονται μέσω του κοινωνικού διαλόγου, έτσι ώστε μαζί με την επίλυση να αποφεύγονται οι κοινωνικές αναταράξεις.

Θα ήθελα να σταθώ σε ένα θέμα που αφορά το νομό Θεσσαλονίκης. Είναι το άρθρο 83, όπου ενώ σχεδόν σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση της έδρας, δυστυχώς, στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει εξαίρεση. Θα ήθελα να το δείτε με προσοχή. Το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη είχα επαφές με τους εκπροσώπους των ταξί και πραγματικά είναι άδικο αυτό που γίνεται από περιοχές δίπλα στη Θεσσαλονίκη, όπως για παράδειγμα, ο Λαγκαδάς στα 15 χιλιόμετρα, ενώ είναι αναγκασμένος κάποιος να πληρώνει διπλή ταρίφα, όταν από άλλα χωριά και περιοχές του νομού που είναι πολύ πιο μακριά, να μην υπάρχει αυτό το ζήτημα. Είμαι βέβαιος ότι θα το αντιμετωπίσετε με κατανόηση και λογική και μέχρι να έρθει στην ολομέλεια να διορθωθεί το συγκεκριμένο άρθρο.