"Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα"

"Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα" Κύριο

Συνέντευξή Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Θ. Καράογλου:«Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα»

«Το βράδυ των εθνικών εκλογών η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα», τονίζει μιλώντας στο «Κάλπη 19» ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου. «Η Ελλάδα πρέπει να αφήσει μια και καλή πίσω της τον λαϊκισμό, τη στασιμότητα, την ανασφάλεια και την αναξιοκρατία», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι «ο στόχος της αυτοδυναμίας μπορεί είναι σημαντικό να επιτευχθεί. Ο λόγος είναι προφανής: αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα».

-Τι διακυβεύεται με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;
«Το μέλλον της ίδιας της πατρίδας μας, κύριε Πολύζο! Το βράδυ των εθνικών εκλογών η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Να αφήσει μια και καλή πίσω της το λαϊκισμό, τη στασιμότητα, την ανασφάλεια και την αναξιοκρατία, χαρακτηριστικά τα οποία μας "πλήγωσαν" ως Έθνος τα τεσσεράμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και "τραυμάτισαν" την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους είπαν συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να... κατακτήσουν ως λάφυρο την εξουσία. Το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και επιχειρεί ένα καθοριστικό άλμα προς τα εμπρός. Όπως συνηθίζω να λέω στις συναντήσεις που έχω με τους πολίτες, σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε για εμάς. Ψηφίζουμε πρωτίστως για τα παιδιά μας, ψηφίζουμε για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών».

-Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας;
«Ο στόχος της αυτοδυναμίας μπορεί και είναι σημαντικό να επιτευχθεί. Ο λόγος είναι προφανής. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Για αυτήν αγωνιζόμαστε όλα τα στελέχη του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, το βράδυ των εκλογών η χώρα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση και άρα οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν μαζικά και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που επισημαίνω σε κάθε ευκαιρία είναι ότι στις 7 Ιουλίου πρώτα ψηφίζουμε και μετά πηγαίνουμε στη θάλασσα. Πρώτα γινόμαστε συμμέτοχοι στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πατρίδας μας και μετά απολαμβάνουμε την υπόλοιπη ημέρα. Στέκομαι ιδιαίτερα στη συμμετοχή, γιατί όλοι πρέπει να θυμούνται πως το πρωί των εκλογών οι κάλπες δεν θα είναι γεμάτες με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Άρα, επί της ουσίας, ξεκινάμε από το μηδέν. Προτεραιότητα όλων στη ΝΔ είναι να κινητοποιηθούμε με την ίδια ορμή, το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα προκειμένου να πείσουμε τους συμπατριώτες μας ότι δεν αρκεί μόνο να καταδικάσουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλουμε να γεμίσουν τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αυριανός πρωθυπουργός, να έχει στα χέρια του μια ισχυρή λαϊκή εντολή και μια πλατιά κοινωνική συμμαχία για να βγάλει επιτέλους την Ελλάδα από την κρίση. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις 26 Μαΐου».

-Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι έρχεστε ως «κοινωνικός οδοστρωτήρας». Τις τους απαντάτε;
«Είναι τουλάχιστον αστείο, κ. Πολύζο, να κατηγορούν τη ΝΔ για κοινωνική αναλγησία εκείνοι που ισοπέδωσαν τη μεσαία τάξη. Εκείνοι που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ευθύνονται για το γεγονός ότι το 1/3 του πληθυσμού μας ζει στα όρια της φτώχειας. Εκείνοι που ξεκίνησαν τους μαζικούς πλειστηριασμούς. Και η υποκρισία έχει τα όριά της... Ωστόσο αυτού του είδους οι επιθέσεις στη ΝΔ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου προκαλούν καμία εντύπωση. Είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή η οποία εναποθέτει τις τελευταίες της ελπίδες στα fake news. Από τη στιγμή που απέτυχαν να πείσουν τους Έλληνες με τη σκανδαλολογία και την παροχολογία, τώρα παίζουν το τελευταίο τους χαρτί που είναι η κινδυνολογία. Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πρόκειται να θιγεί κανένα εργατικό δικαίωμα. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που καλέσαμε τις επιχειρήσεις να σεβαστούν την εργατική νομοθεσία και από την ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος να έχουν μερίδιο και οι εργαζόμενοι, δεδομένου ότι αποτελούν έναν από τους βασικούς συντελεστές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».


-Πιστεύετε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα παίξει ρόλο στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών;
«Οι Μακεδόνες τιμώρησαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και θα το ξανακάνουν και στις εθνικές εκλογές. Η συγκεκριμένη εθνικά επιζήμια Συμφωνία δεν λύνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Αντίθετα "γεννά" ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Δυστυχώς πρόκειται για μια εθνική ήττα, αποτέλεσμα της διπλωματίας των selfie και των χαριεντισμών. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη στιγμή που ο Νίκος Κοτζιάς έβαλε την υπογραφή του στη συμφωνία, εκείνη αποτέλεσε "μήτρα" εθνικών δεινών. Καλά-καλά δεν στέγνωσε το μελάνι και συγκεκριμένοι κύκλοι άρχισαν να μιλούν για δήθεν "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα και για "μακεδονική γλώσσα" την οποία απαιτούν να διδάσκεται στη χώρα μας. Ως Νέα Δημοκρατία δώσαμε αγώνα για να μην επικυρωθεί η συμφωνία. Αξιοποιώντας το δικαίωμα που έχουμε για άσκηση βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες μιας προβληματικής Συμφωνίας. Σε ό,τι με αφορά, νιώθω και είμαι υπερήφανος Έλληνας Μακεδόνας και όχι κάτοικος της... βόρειας περιοχής του πρώτου μέρους».