"Ζητούμε από τους Έλληνες ισχυρή λαϊκή εντολή"

"Ζητούμε από τους Έλληνες ισχυρή λαϊκή εντολή" Κύριο

Συνέντευξη Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Karfitsa» και τη δημοσιογράφο Βιβή Ανδρίτσου, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Θ. Καράογλου: «Ζητούμε από τους Έλληνες ισχυρή λαϊκή εντολή»

«Προτεραιότητά μας είναι, την επομένη των εκλογών η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα, διότι σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος περιπετειών», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Karfitsa, ο βουλευτής της ΝΔ της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί ισχυρή λαϊκή εντολή.

1)Η Νέα Δημοκρατία ζητά αυτοδυναμία. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάμε σε νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο;

«Αυτό που επιθυμεί η ΝΔ, κυρία Ανδρίτσου, είναι καθαρές λύσεις. Ζητούμε από τους Έλληνες να μας δώσουν ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μπορέσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο να εφαρμόσουμε ανόθευτο το πρόγραμμά μας, έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία. Όλα τα στελέχη του κόμματος αγωνιζόμαστε για την αυτοδυναμία και πιστεύω πως θα την εξασφαλίσουμε γιατί αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και αυτοδύναμη Ελλάδα συνεπάγεται ισχυρή ανάπτυξη και άρα πρόοδος. Προτεραιότητά μας είναι την επομένη των εκλογών η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα, διότι σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος περιπετειών. Αναλογιστείτε μονάχα ότι εφόσον δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπατριώτες μας στις 7 Ιουλίου πρώτα να ψηφίσουν και μετά να πάνε στη θάλασσα, μιας και η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται -για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά- στην "καρδιά" του καλοκαιριού».

2)Θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των ενεργειών της Άγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ;

«Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργούμε μεγαλύτερη ανησυχία στους Έλληνες. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αλλά και να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής που άπτονται της ενεργειακής ασφάλειας απαιτούνται ουσιαστικές κινήσεις και όχι προσπάθειες εντυπωσιασμού. Από εκεί και πέρα η συμπεριφορά της Τουρκίας εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και συγκρούεται με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Εφόσον συνεχιστεί η προκλητικότητα από πλευράς των γειτόνων μας, είναι επιβεβλημένη η λήψη στοχευμένων κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ό,τι αφορά την πατρίδα μας έχουμε συμμαχίες και οφείλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Σε κάθε περίπτωση, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και την αποτρεπτική τους ισχύ».

3)Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;

«Η μόνη λύση για να πάρει μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας είναι η ισχυρή ανάπτυξη. Να παραχθεί πλούτος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μην αρκούμαστε ως χώρα στη δίκαιη μοιρασιά της φτώχειας. Κυρία Ανδρίτσου, προσέξτε το εξής στοιχείο. Το 2009 το ΑΕΠ της χώρας μας ήταν 275 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2018 μειώθηκε σε 185 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, στα 10 χρόνια της κρίσης χάθηκαν 90 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ συν τοις άλλοις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 1/3 του πληθυσμού μας ζει σήμερα στα όρια της φτώχειας. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα θέλει να βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση, μια και στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ούτε ένας φόρος που δεν αυξήθηκε και παράλληλα να καθιερώσει κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Στόχος μας είναι η δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αναλογιστείτε πως μόνο στον τουρισμό σήμερα είναι "κολλημένες" μεγάλες επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να μην αναφερθώ και στην ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού η οποία δεν έχει προχωρήσει. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι η μόνη λύση για να κάνει η Ελλάδα το άλμα προς τα εμπρός».

4) Οι εξαγωγές μπορούν να στηρίξουν την αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα; Πως μπορούν να στηριχθούν περαιτέρω τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης;

«Οι εξαγωγές, δικαιωματικά, θεωρήθηκαν μια από τις λιγοστές "σανίδες σωτηρίας" για τις ελληνικές επιχειρήσεις και εν γένει την εθνική μας οικονομία στα χρόνια της κρίσης. Είναι σημαντικό τα ελληνικά προϊόντα να ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, όπως είναι εξίσου σημαντικό να ισχυροποιήσουμε το brand name "made in Greece". Καθήκον και υποχρέωση της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ είναι να σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, στηρίζοντας όχι μόνο αυτές καθεαυτές, απελευθερώνοντάς τις για παράδειγμα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας διότι το κράτος δεν πρέπει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης, αλλά αντιμετωπίζοντας και το μείζον πρόβλημα της ανεργίας. Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση απαιτείται».

5) Σε ποιες δράσεις θα εστιάσετε την προσοχή σας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη;

«Δεσμευόμαστε για ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό, που προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και στηρίζεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Που θέτει στόχους και "μετρά" το αποτέλεσμα. Παράλληλα επενδύουμε σε μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία, ενώ εισάγουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας για τα Ανώτατα Ιδρύματα που θα καθιερώσουν την πατρίδα μας ως διεθνές επενδυτικό κέντρο. Έμφαση θα δώσουμε ακόμη και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα σπίτια και τις γειτονιές μας, καταργώντας άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου και βάζοντας τέλος στα άβατα που έχουν δημιουργηθεί. Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη θα αντανακλά και την ποιότητα της ζωή μας».