Συνέντευξη στην εφημερίδα "Kontra News"

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Kontra News" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Kontra News» και τη δημοσιογράφο Σοφία Λιάκου

«Ζουν μια αυταπάτη όσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Δυναμική αυτοδυναμίας αποκτά η ΝΔ εκτιμά ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Θεόδωρος Καράογλου και σημειώνει ότι όσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία, είτε ζουν ακόμα μια αυταπάτη. Σχετικά με κινήσεις στελεχών που απομακρύνθηκαν από το χώρο και κινούνται προς τα δεξιά, ο κ. Καράογλου αναφέρει πως κάποιοι παρασύρονται από πικρίες ή πείσματα.

1. Kλείνει η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα αντιπολιτευτικής τακτικής;

«Οι μόνοι που βλέπουν κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας, κα. Λιάκου, είναι όσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Μόνο που όσοι το πιστεύουν είτε δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία, είτε ζουν ακόμη μια αυταπάτη. Σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά με διψήφιο ποσοστό. Η αξιοσημείωτη σταθερότητα αυτής της διαφοράς, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του προβαδίσματος της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν κλείνει η ψαλίδα, αλλά η ΝΔ αποκτά δυναμική αυτοδυναμίας. Κρατήστε και ένα ακόμα ποιοτικό χαρακτηριστικό των δημοσκοπήσεων που έχει τη δική του σημασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με τον εκάστοτε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι προφανές, λοιπόν, πως όταν μόλις 2 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ευχαριστημένοι από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το 11% όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δηλώνει πως θα ψηφίσει ΝΔ στις επόμενες, είναι αφελές να συζητάμε για πρόβλημα στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος. Ασφαλώς και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ωστόσο η ΝΔ εξελίσσεται, παραμένοντας ακλόνητη δύναμη πολιτικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης».

2. Πώς βλέπετε κινήσεις προς τα δεξιά από στελέχη που προέρχονται από το χώρο σας όπως Αντώναρος, Παπακώστα. Σας φοβίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

«Σέβομαι και τιμώ όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με τα οποία δώσαμε κοινούς αγώνες και μεγάλες μάχες για την πατρίδα. Από εκεί και πέρα κατανοώ τις φιλοδοξίες του καθενός, μόνο που στη ζωή μου έχω μάθει να "μετράω" σωστά τη... σκιά μου και να μην παρασύρομαι από πικρίες της στιγμής ή πείσματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει "καθαρό λόγο", δεν παρεκκλίνει ούτε σπιθαμή από τον ιδεολογικό της προσανατολισμό, κοιτάζει κατάματα τους Έλληνες και δεν φοβάται κανέναν. Μοναδικοί μας αντίπαλοι είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία κοροϊδεύει με τον πιο χυδαίο τρόπο εκατομμύρια Έλληνες και τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην κοινωνία με την καταστροφική της πολιτική. Εκεί έχουμε στραμμένη αποκλειστικά την προσοχή μας. Όλα τα άλλα που λέγονται, γράφονται και ακούγονται είναι εκ του πονηρού και αποπροσανατολιστικά».

3. Συζητείται έντονα το ενδεχόμενο «αποστρατείας» πρώην προέδρων του κόμματός σας. Πώς το σχολιάζετε;

«Στη ζωή μου έχω μια πάγια αρχή, να μην σχολιάζω φήμες και ευφάνταστα σενάρια. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα, γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους οι... διαρροές διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι δρουν στο παρασκήνιο και επιθυμούν να προκαλέσουν τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος μας. Η Νέα Δημοκρατία, κυρία Λιάκου, είναι... μπετόν αρμέ! Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα. Όλοι μαζί θα επαναφέρουμε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και όλοι μαζί θα φέρουμε την πραγματική ελπίδα σε μια εξαπατημένη κοινωνία η οποία παρασύρθηκε από τα αισχρά ψέματα των Τσίπρα-Καμμένου και τα τελευταία τρία χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από τα φοροεισπρακτικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα η Ελλάδα έκανε πολλά βήματα προς τα πίσω. Δική μας ευθύνη είναι να την επαναφέρουμε στο δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής ομαλότητας».

4. Σας ανησυχεί η ένταση στα Ελληνοτουρκικά;

«Και φυσικά με ανησυχεί διότι ενόψει και τον πρόωρων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να γίνει απρόβλεπτος. Εκείνο, όμως, που με φοβίζει περισσότερο είναι οι ερασιτεχνικοί και επικίνδυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά πολιτικά χρονικά μια κυβέρνηση να διαπραγματεύεται κρίσιμα εθνικά ζητήματα κρατώντας στο σκοτάδι το ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια ύποπτη και ανεξήγητη πολιτική τακτική η οποία γεννά τεράστια ερωτήματα για τη στάση που κρατούν ο Πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώνω ότι η Βουλή δεν θα δεχθεί τετελεσμένα που θα θίγουν την εθνική μας ακεραιότητα και θα θέτουν εν αμφιβόλω ή θα "γκριζάρουν" έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης».

5. Ακούγεται ότι σας ενδιαφέρει ο Δήμος της Θεσσαλονίκης ή θα στηρίξετε τον Μπουτάρη;

«Επειδή μου έχετε ξαναθέσει το ερώτημα, θα επαναλάβω ότι ως ενδεχόμενο δεν μου έχει περάσει από το μυαλό. Ως "στρατιώτης" της παράταξης, ωστόσο, αγωνίζομαι πάντα για το καλύτερο και από όποια θέση μου ζητήσει ο εκάστοτε πρόεδρος. Όσον αφορά, τώρα, το εάν θα στηρίξω τον Γιάννη Μπουτάρη ακούγεται ως αστείο και μόνο που το συζητάμε. Ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να είναι ένας ευχάριστος και "χαλαρός" άνθρωπος στην παρέα, ως δήμαρχος όμως είναι αποτυχημένος γιατί έχει τη... μοναδική ικανότητα να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υπάρχουν. Εάν έχετε την ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη και συζητήσετε με τους δημότες θα σας το επιβεβαιώσουν».