Ο Θεόδωρος Καράογλου στο "Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM" της ΕΡΤ

Ο Θεόδωρος Καράογλου στο "Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM" της ΕΡΤ Κύριο

Ο Θεόδωρος Καράογλου στην εκπομπή "Ασυμβίβαστα", στο "Πρώτο Πρόγραμμα 91,6" της ΕΡΤ (05.10.2015)


 

Θεσσαλονίκη, 05 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων της ΝΔ προτείνει ο Θεόδωρος Καράογλου

Υπέρ της διεξαγωγής όχι ενός, αλλά πολλών debate μεταξύ των υποψήφιων Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να διατυπώσουν με σαφήνεια τις προτάσεις τους για τη φυσιογνωμία του κόμματος, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις δομές του και τις θέσεις που αυτό θα εκφράσει στην κοινωνία τάχθηκε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο "Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM" της ΕΡΤ.
Επανέλαβε, μάλιστα, την πάγια άποψή του ότι οι διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε η Νέα Δημοκρατία να κλείσει τον κύκλο της περιδίνησης στην οποία βρέθηκε μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και να ασχοληθεί με την ουσία, όπως είπε, της πολιτικής, που δεν είναι άλλη από την σωστή άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων.
"Ο λαός μας εξέλεξε στην Αξιωματική αντιπολίτευση για να ελέγχουμε την Κυβέρνηση, να ασκούμε εποικοδομητική κριτική στα νομοσχέδια που φέρνει προς ψήφιση, να τα ψηφίζουμε ή να τα καταψηφίζουμε αιτιολογημένα και να καταθέτουμε στη Βουλή τις δικές μας διαφορετικές προτάσεις" τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά. "Εγώ επιλέγω την ενότητα του κόμματος και την προοπτική της. Από τη στιγμή που βάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο και αντί να συζητήσουμε πρώτα από όλα πολιτικά για τα αίτια της ήττας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Επιτροπή, επισπεύδοντας ενδεχομένως και τις διαδικασίες διεξαγωγής του συνεδρίου, καλούμαστε να επιλέξουμε τον νέο αρχηγό μας. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν και οι φίλοι και τα στελέχη του κόμματος θα κάνουν, με την ψήφο τους, την καλύτερη δυνατή επιλογή" κατέληξε.