(Εφημερίδα Μακεδονία): Θ. Καράογλου: "Έχω αποδείξει τη συνέπεια λόγων και πράξεων"

(Εφημερίδα Μακεδονία): Θ. Καράογλου: "Έχω αποδείξει τη συνέπεια λόγων και πράξεων" Κύριο

Παρουσίαση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την δημοσιογράφο Σοφία Χριστοφορίδου, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Θ. Καράογλου: «Έχω αποδείξει τη συνέπεια λόγων και πράξεων»

Λίγα λόγια για εμένα...
«Γεννήθηκα στο Ζαγκλιβέρι το 1960. Είμαι οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Πριν την εκλογή μου στο Κοινοβούλιο εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας (φοροτέχνης-λογιστής), ενώ στη συνέχεια ως εφοριακός στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας. Από το 1986 είμαι μέλος του Οικονομικού Επιστημονικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είμαι παντρεμένος με την οικονομολόγο εφοριακό Γιώτα Μαντανίκα και έχουμε δυο παιδιά, τον Γιώργο και τη Βανέσσα. Το 1986, σε ηλικία 26 ετών, εκλέχθηκα πρόεδρος της κοινότητας Ζαγκλιβερίου. Το 1990 επανεκλέχθηκα με ποσοστό 56% και από το 1994 έως το 2004 διετέλεσα νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Στις εθνικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκα πρώτη φορά Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, αξίωμα στο οποίο με τιμούν οι συμπολίτες μου μέχρι σήμερα. Μάλιστα, στις εθνικές εκλογές του 2019 έκανα ρεκόρ ψήφων στην ιστορία της Β' εκλογικής περιφέρειας ξεπερνώντας τους 30.000 σταυρούς. Την περίοδο 2012-2014 διετέλεσα Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και την περίοδο 2019-2021 Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης. Μέχρι τη διάλυση της παρούσας Βουλής ήμουν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU)».

Δραστηριοποιούμαι στα κοινά...
«Από πολύ νωρίς οργανώθηκα στη ΜΑΚΙ και την ΟΝΝΕΔ και από το 1978 που πέρασα στο Πανεπιστήμιο συνέχισα αμέσως στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Συμμετείχα σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΦΕΑΠΘ και το 1982 εκλέχθηκα πρώτος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Σε κοινωνικό επίπεδο διετέλεσα αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας Νεότητας (1991-1993), μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δημοσίων Υπαλλήλων (1993-1994) και Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (1998-1999). Επίσης, υπήρξα ιδρυτής της πρώτης τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρέμβαση στην επαρχία Λαγκαδά" καθώς και συγγραφέας των βιβλίων "Δημόσια Παρέμβαση" που εκδόθηκε το Μάιο του 2007 και "Ορκίζομαι" που εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2016. Ως συνδικαλιστής υπήρξα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής (1993-2004), Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (1995-2002) και πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εφοριακών Υπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής (1995-1996).

Είναι κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσετε το κόμμα μου γιατί...
«Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε εάν θα πορευτούμε ως χώρα σταθερά, τολμηρά, μπροστά ή αν θα γυρίσουμε στο σκοτεινό χθες. Εάν θέλουμε μια Ελλάδα με σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, με υψηλότερους μισθούς, με λιγότερη φορολογία, με δίκαιες και ρεαλιστικές κοινωνικές πολιτικές τότε η επιλογή κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας είναι μια, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Εάν οι συμπατριώτες μας οραματίζονται μια Ελλάδα δυνατή, καινοτόμα, με κύρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να συνδιαμορφώνει το μέλλον, τότε θα πρέπει να επιλέξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό. Σήμερα, κατά γενική ομολογία, η πατρίδα μας πορεύεται στο δρόμο της προόδου, της κοινωνικής συνοχής, της ισχυρής άμυνας. Αρκεί μια λάθος απόφαση στην κάλπη για να επιστρέψουμε στο σημείο από το οποίο κάποτε πασχίζαμε να ξεφύγουμε».

Ζητώ την ψήφο σας γιατί...
«Για να δώσουμε μαζί τις μάχες του μέλλοντος αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Για να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη τετραετία τη σχέση εμπιστοσύνης και καρδιάς που έχουμε αναπτύξει στο πέρασμα των χρόνων, η οποία θεμελιώθηκε πάνω στον αλληλοσεβασμό. Ζητώ την ψήφο των πολιτών γιατί μπορώ να τους κοιτώ υπερήφανα στα μάτια και επειδή έχω αποδείξει τη συνέπεια λόγων και πράξεων που με διακρίνει. Γιατί είμαι ένας από αυτούς. Προχωρούμε, λοιπόν, με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αταλάντευτη θέληση να κάνουμε τον τόπο μας σημείο αναφοράς στη Μητροπολιτική Ενότητα της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και προτάσσοντας τις αναπτυξιακές του δυνατότητες».

Τρεις δεσμεύσεις για τον τόπο μου...

«Προτεραιότητά μου είναι η δυτική πλευρά της Β' Θεσσαλονίκης, η ανατολική πλευρά της και η επαρχία Λαγκαδά να κινούνται με την ίδια αναπτυξιακή ταχύτητα. Να συγκλίνουν στην πρόοδο και να απολαμβάνουν εμβληματικά έργα που θα δημιουργούν προοπτική ανάπτυξης. Με λίγα λόγια εργάζομαι ώστε να γίνει πράξη η ισόρροπη ανάπτυξη εντός του νομού, στόχο που θα τον πετύχουμε καθότι η περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Να ανοιχτεί στο μέλλον με διορατικότητα, υπευθυνότητα, υπομονή, επιμονή και ρεαλισμό. Όχι με "θα" αλλά με πράξεις».