Συνεντεύξεις

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Πρακτορείο Fm και την «Επί της ουσίας», με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη (05-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον City 106,1 Fm και την εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», με την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά (10-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Metropolis 95,5 Fm και την εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο», με τους δημοσιογράφους Κώστα Πετρωτό, Βασίλη Βλαχόπουλο, Τάνια Δήμου (10-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο δελτίο ειδήσεων της Βεργίνα τηλεόρασης, με την δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα (09-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash 99,4 Fm και την εκπομπή «Μέχρι νεωτέρας», με τον δημοσιογράφο Λάζαρο Λαζάρου (08-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Πολιτική" και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα, που δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2024

"Διαφωνώ στην ανανέωση της θητείας της Σακελλαροπούλου"

"Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι αρραγής, συμπαγής και δεν τίθεται κανένα θέμα συνοχής" απαντάει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ερωτώμενος για τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις με την κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Κ.Ο. αλλά και από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Καράογλου, αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής ΠτΔ, εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να παραμείνει η κα. Σακελλαροπούλου λέγοντας πως "είμαι αρνητικός στο ενδεχόμενο να ανανεωθεί η θητείας της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα" και προσθέτει πως "ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είναι δυο άξια πρόσωπα να διαβούν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου"

1. Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και όσα ακούστηκαν, μπαίνει και το κυβερνών κόμμα σε περίοδο εσωστρέφειας;

«Από πότε ο ειλικρινής πολιτικός διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, η αποκωδικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, οι επισημάνσεις και η αυτοκριτική, που στόχο έχει να διορθώσει λάθη, αστοχίες και παραλείψεις, βαφτίζονται "εσωστρέφεια" ή "αντιπαραθέσεις"; Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε μια συμπαγής ομάδα και προχωρούμε μπροστά ως μια γροθιά. Δεν ακονίζουμε... μαχαίρια, νύχια ή... δόντια, ούτε περνούμε ως παράταξη υπαρξιακή κρίση. Η πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας ήταν η επιτομή της δημοκρατικής συζήτησης, αφού καταθέσαμε τις απόψεις μας για την πορεία της κυβέρνησης και του κόμματος. Πρόκειται για μια κατάκτηση που πιστοποιεί τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία έρχεται από μακριά και θα πάει ακόμα πιο μακριά».

2. Τι υποστηρίξατε εσείς σε αυτήν την συνεδρίαση για τα αίτια του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και την κυβερνητική πορεία;

«Οι συνάδελφοι που πήραμε τον λόγο και καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας, ενώπιον του Προέδρου και Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είμαστε γκρινιάρηδες ή παραπονούμενοι επειδή δεν συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση. Μεταφέραμε στο ανώτατο κομματικό όργανο την αγωνία των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, με τους οποίους συζητάμε καθημερινά, οι οποίοι αισθάνονται ότι η παράταξη λοξοδρομεί από τις ιδρυτικές της αρχές και νιώθουν ξένοι μέσα στο ίδιο τους το κόμμα.
Σε ό,τι με αφορά, είπα όχι στον ιδεολογικό ευνουχισμό της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασα την απορία μου πώς γίνεται στους ανασχηματισμούς να αντικαθίστανται μόνο οι κοινοβουλευτικοί υπουργοί και οι εξωκοινοβουλευτικοί να απολαμβάνουν ασυλία και στηλίτευσα την προκλητική συμπεριφορά Προέδρων ΔΕΚΟ και Διοικητών Οργανισμών, που έχουν κλειστές τις πόρτες των γραφείων τους για τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και οι κλήσεις μας στα τηλέφωνά τους προωθούνται. Θα σας δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα... Έχω ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με Διοικητή Οργανισμού, προκειμένου να τον ενημερώσω για ζήτημα που αφορά την υπηρεσία του και επί μήνες δεν έχω λάβει καμία απάντηση στο αίτημά μου. Όχι μόνο δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί του, αλλά η γραμματέας του με έχει ακόμα στο... περίμενε! Πως θα μιλήσουμε με την κοινωνία όταν δεν μιλάμε μεταξύ μας;»

3. Πως ακούσατε τις πρόσφατες ομιλίες των κυρίων Καραμανλή και Σαμαρά, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, οι οποίοι άσκησαν σφοδρή κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές;

«Θα επαναλάβω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι αρραγής, συμπαγής και δεν τίθεται κανένα θέμα συνοχής. Δεν θα σχολιάσω ούτε θα κρίνω τις προσωπικές απόψεις των δυο πρώην Πρωθυπουργών, τους οποίους σέβομαι και τιμώ για όσα έχουν προσφέρει στην κοινωνία, στην παράταξη και τη χώρα. Θα πω μονάχα ότι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα και να επικοινωνούν τις θέσεις τους. Βλέπετε, στη ΝΔ δεν φιμώνουνε κανέναν. Πιστεύουμε στον καλοπροαίρετο διάλογο, ακούμε τους πολίτες, βλέπουμε μπροστά και προχωρούμε δυναμικά στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και όχι όποιος συνάδελφος έχει διαφορετική άποψη από τη δική μας».

4. Κύριε Καράογλου, πρέπει η ΝΔ να προτείνει ανανέωση της θητείας της κας. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας;

«Έχω καταθέσει δημόσια τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μου, δηλώνοντας ότι είμαι αρνητικός στο ενδεχόμενο να ανανεωθεί η θητεία της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συζήτηση είναι εξαιρετικά πρόωρη. Ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι κατά την άποψή μου το πρόσωπο που υπηρετεί το αξίωμα του ή της Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει τους Έλληνες. Δυστυχώς, η παρουσία της κυρίας Σακελλαροπούλου στο επινίκιο γλέντι του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια δίχασε την κοινωνία και άνοιξε πληγή. Και για να είμαι ειλικρινής, ουδέποτε κατάλαβα για ποιόν λόγο ορισμένοι πανηγύριζαν την υπογραφή μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας λες και καταγράψαμε κάποια σημαντική επιτυχία σε εθνικό επίπεδο;
Σε κάθε περίπτωση, το ποιος ή ποια θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη επιλογή ώστε να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το αξιολογήσουμε όταν έρθει η ώρα. Όμως, κατ' εμέ, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς είναι δυο άξια πρόσωπα να διαβούν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου».

5. Στη Θεσσαλονίκη γιατί τα ποσοστά της ΝΔ είναι χαμηλά την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχουν γίνει στην περιοχή πολλές παρεμβάσεις;

«Γιατί η Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Είναι μια πόλη που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και συν τοις άλλοις επί δεκαετίες ακούει για έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητά των συμπολιτών μας αλλά μέχρι στιγμής οι Θεσσαλονικείς δεν απολαμβάνουμε τα οφέλη τους. Είναι αλήθεια ότι την τελευταία πενταετία έχουν γίνει άλματα όσον αφορά στην πορεία εργασιών σε σημειακά έργα υποδομής που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, όμως πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να κόβονται οι κορδέλες των εγκαινίων, ώστε να πειστούν οι Θεσσαλονικείς ότι τα λόγια μετουσιώνονται σε πράξεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε συντεταγμένα, αλλά και εμείς ως Βουλευτές να επικοινωνήσουμε καλύτερα το πλούσιο κυβερνητικό έργο που παράγεται, ώστε η διάχυτη καχυποψία και αμφισβήτηση να αντικατασταθούν από την ακλόνητη πεποίθηση ότι κάτι -επιτέλους- αλλάζει προς το καλύτερο στην πόλη. Η παράδοση του Μετρό στα τέλη Νοεμβρίου, όπως άλλωστε έχουν δεσμευθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην κατασκευή του Fly Over, θα είναι μια καλή αρχή προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας».

6. Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κυβερνητικές προτεραιότητες στην νέα περίοδο για την οποία μίλησε και ο πρωθυπουργός;
«Να συνεχίσουμε την πορεία μας με περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια κατεύθυνση που οδηγεί μονάχα προς τα εμπρός. Αυτή είναι η πυξίδα μας και κλειδί της επιτυχίας η αφοσίωση και η εργατικότητα, όπως τόνισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες δεν απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, αλλά έκριναν την αδυναμία της να λύσει τα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας και με την αποχή μας ζήτησαν να πατήσουμε γκάζι στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε από εδώ και στο εξής να ενεργούμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να μην διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με την κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια και η οποία επιβεβαιώθηκε στις ευρωεκλογές, αφού δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Νέα Δημοκρατία αθροίζει στην εκλογική της δύναμη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ποιοτικό χαρακτηριστικό που επιβεβαιώνει ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που προσφέρει προοπτική στους Έλληνες».

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Mega channel και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη (04-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Fm100 και την εκπομπή «Θέσεις και απόψεις», με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη (04-07-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον ΣΚΑΪ 100,3 Fm και την ενημερωτική εκπομπή, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο (28-06-2024)

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 Fm Κατερίνης και την εκπομπή «Πολιτικό Βαρόμετρο», με τον δημοσιογράφο Ηλία Χρυσικό (28-06-2024)

Σελίδα 1 από 213