Τα εγκαίνια της επόμενης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή του θεσμού

Τα εγκαίνια της επόμενης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή του θεσμού Κύριο

Θεσσαλονίκη, 09 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεόδωρος Καράογλου: "Τα εγκαίνια της επόμενης ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή του θεσμού"

Την επετειακή 80η Δ.Ε.Θ. επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης και συνομίλησε με τη διοίκηση της εταιρείας, τους εκθέτες και τους επισκέπτες της.
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας απένειμε τα εύσημα στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo για τη φετινή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, εξαιτίας της επιβολής των capital controls, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε περίπτερα, έδωσε συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm και στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα, που διαθέτουν στούντιο εντός της έκθεσης και θαύμασε από κοντά τις "Μαγεμένες", τα αντίγραφα των ρωμαϊκών αγαλμάτων που είναι γνωστότερα ως τα "Ελγίνεια της Θεσσαλονίκης".
Ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο είχε η παρουσία του στο stand του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο υπηρέτησε ως Υπουργός τη διετία 2012-2014, καθώς και στο περίπτερο όπου στεγάζεται το επιχειρηματικό, παραγωγικό, τουριστικό και πολιτιστικό προφίλ των Σερρών (τόπου καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του), με επικεφαλής το επιμελητήριο του Νομού.
Αμέσως μετά το τέλος της περιήγησής του στους χώρους της 80ης Δ.Ε.Θ., ο κ. Καράογλου έκανε την εξής δήλωση:
"Η επετειακή 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πέτυχε ένα μικρό θαύμα, καθώς κατάφερε να κερδίσει την οικονομική κρίση και τα capital controls. Για αυτό και θέλω να δώσω από καρδιάς θερμά συγχαρητήρια στην εξαιρετική διοίκηση της εταιρείας, στους εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου όλα να κυλούν στην εντέλεια, στους εκθέτες που συμμετέχουν παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, μα και στους χιλιάδες πολίτες που την επισκέπτονται σε καθημερινή βάση. Η Δ.Ε.Θ. έχει παλμό, έχει δυναμική. Άντεξε στα δύσκολα και βάζει πλώρη για ένα ακόμη καλύτερο, πιο ελπιδοφόρο, αύριο. Είμαι βέβαιος πως τα εγκαίνια της επόμενης χρονιάς (81ης ΔΕΘ) από τον αυριανό Πρωθυπουργό Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή της".