(Άρθρο): "Η μεσαία τάξη δεν ξεχνά τι σημαίνει... ΣΥΡΙΖΑ"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

«Η μεσαία τάξη δεν ξεχνά τι σημαίνει... ΣΥΡΙΖΑ!»

Στην πατρίδα μας έχουμε μια παροιμία σύμφωνα με την οποία: «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του». Αυτή η σοφή λαϊκή ρήση ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά από το βήμα της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Οι εξαγγελίες του ήταν βγαλμένες από το παρελθόν, θυμίζοντας τον Σεπτέμβριο του... 2014.

Μόνο που έχω να παρατηρήσω ότι καμία νέα αρχή, την οποία ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να γίνει με παλαιές ψευδαισθήσεις. Το θέμα δεν βρίσκεται μόνο στο περιεχόμενο των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε το τι είναι ικανοί να πουν και να πράξουν, έχοντας την εμπειρία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης που αποτέλεσε μνημείο πολιτικής εξαπάτησης. Κατά τη γνώμη μου η ουσία εστιάζεται στη νοοτροπία και το ύφος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε ότι η Αριστερά της εποχής του λειτουργεί ως «ανάχωμα» σε κάθε πραγματική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε μετεξεταστέα στις εξετάσεις της διακυβέρνησης δεν την έκανε σοφότερη. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι στην Κουμουνδούρου δεν κατανόησαν πως οι συμπατριώτες μας κρίνουν και αξιολογούν τα πολιτικά κόμματα με γνώμονα ποιοι έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν τις υποσχέσεις σε εφικτά σχέδια και τα συνθήματα σε πραγματικές πολιτικές.

Αυτός είναι και ο λόγος που η μεσαία τάξη στην πατρίδα μας δεν ξεχνά τι σημαίνει... ΣΥΡΙΖΑ!
Μάταια ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει εκατομμύρια συμπολίτες μας ότι είναι ένας από αυτούς, αφού στο θυμικό των Ελλήνων ακόμα αντηχεί η κυνική ομολογία των Τσακαλώτου-Χουλιαράκη, τον Νοέμβριο του 2017, από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης την περίοδο που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ήταν «συνειδητή επιλογή».
Μια υπερφορολόγηση που οδήγησε σχεδόν στην εξόντωσή νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Ήταν εθνική ανάγκη» δικαιολογήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι ηγούνταν μιας κυβέρνησης με ταξική μεροληψία. Μα η αλήθεια είναι μια και αδιαπραγμάτευτη. Επί των ημερών τους φορολογήσανε τους πάντες και τα πάντα με χιλιάδες νοικοκυριά να βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες να κλείνουν τα βιβλία τους για να γλυτώσουν από τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν ακριβότερο τον ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν.

Επιβάλλανε φόρους στο εισόδημα, στην κατανάλωση, στις καταθέσεις, στα καύσιμα, στον καφέ, στα κινητά τηλέφωνα, ακόμη και στη διαμονή στα ξενοδοχεία. Και αντί να διδαχθούν από το χθες, επιμένουν στην κλασική αντιπολιτευτική τακτική των υποσχέσεων για παροχές, αδυνατώντας να αποδείξουν κάτω από ποιους όρους αυτές είναι εφικτές.

Δεν διδαχθήκανε τίποτα, δεν αλλάξανε σε τίποτα.

Αντίθετα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις εφαρμόζοντας μια στοχευμένη πολιτική μείωσης των φόρων που αφορά όλη την κοινωνία, δίχως αποκλεισμούς και διακρίσεις. Καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες να αναμορφώσουμε το κράτος και να αναπτυχθεί επιτέλους αληθινή παραγωγική διαδικασία. Την ίδια στιγμή πριμοδοτούμε την καινοτομία ούτως ώστε να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο τους και εκσυγχρονίζουμε την αγροτική οικονομία. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο πρόσφατη έρευνα της «Ernst and Young» να κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των δέκα πιο ελκυστικών χωρών για επενδύσεις.

Πλέον η πατρίδα μας είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με προοπτικές και δεν χωρά καμία αμφιβολία πως όταν ευημερούν οι δείκτες τότε δεν είναι μακριά η στιγμή που η ευημερία θα διαχέεται στους πολίτες αφού η ανάπτυξη λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής προόδου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάρη στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα φεύγει προς τα εμπρός, η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα αναπτύσσεται, η Ελλάδα προοδεύει!