(Άρθρο): "Η διετία των προκλήσεων και η διετία των μεταρρυθμίσεων"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Delta Press», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου

«H διετία των προκλήσεων και η διετία των μεταρρυθμίσεων»

Η πρώτη διετία της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν γεμάτη σταθμούς και προκλήσεις. Η διετία που ξεκίνησε είναι αυτή των μεταρρυθμίσεων και της επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας.
Από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα αφού βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έκτακτες και πρωτοφανείς καταστάσεις. Η προσπάθεια εισβολής μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο και η υγειονομική κρίση δοκίμασαν τις αντοχές της Πολιτείας, όμως είναι αλήθεια ότι παραμείναμε όρθιοι διότι ενεργήσαμε βάσει στρατηγικής και σχεδίου.
Το γεγονός αυτό επέτρεψε την καλύτερη δυνατή διαχείριση και των δυο περιστατικών, αφού πλέον οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 90%, χάρη στη συχνότητα των χερσαίων και θαλάσσιων περιπολιών, ενώ όσον αφορά στην πανδημία τριπλασιάστηκαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έγιναν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπονήσαμε με επιτυχία την επιχείρηση εμβολιασμών «Ελευθερία», φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο μέσα στο καλοκαίρι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας.
Η γρήγορη και οριστική έξοδος μας από τη δοκιμασία του κορονοϊού καθυστερεί εξαιτίας της εμφάνισης της επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα. Το φαινόμενο αφορά όλη την υφήλιο, γεγονός που αναγκάζει πολλές χώρες να επιστρέψουν στους αυστηρούς περιορισμούς. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί στον τόπο μας. Γι' αυτό καταστήσαμε σαφές εξ' αρχής ότι τον δρόμο δεν τον δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός.
Η Κυβέρνηση υπηρετεί την προστασία της δημόσιας υγείας με πειθώ, αλλά και με μέτρα που αποκαθιστούν την ομαλότητα στην καθημερινότητα. Άλλωστε, στόχος είναι ο επίλογος της πανδημίας να μη γίνει πρόλογος μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο.
Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε τις δυο παραπάνω δοκιμασίες επιβραβεύεται από τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι για πρώτη φορά μετά από χρόνια περιβάλλουν με εμπιστοσύνη το κυβερνητικό έργο.
Αναγνωρίζουν ότι η πολιτική μας στόχευση έχει αρχές και αντοχές, δίνοντας προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή. Όπως γνωρίζουν ότι τηρήσαμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους και το κάναμε πράξη. Μιλήσαμε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους και ο πολίτης το εμπιστεύεται ξανά. Σταθήκαμε στις σημαντικές παρεμβάσεις που είχαν ανάγκη η υγεία και η παιδεία και με γενναίες θεσμικές τομές προχωρούμε στην έμπρακτη ενίσχυσή τους.
Αναφερθήκαμε πολλές φορές στην ανάγκη ανάκτησης της εθνικής μας αξιοπιστίας και αναβαθμίσαμε το ρόλο της χώρας μας παγκοσμίως.
Εβρισκόμενοι στο μέσο της κυβερνητικής θητείας η πρόκληση της επόμενης διετίας είναι η γρήγορη ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας. Με οδηγό το εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην επόμενη ημέρα.
Οι επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργούν
νέες ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία των τοπικών κοινωνιών, ενώ σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ διαθέτουμε στα χέρια μας σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα.
Ήρθε ο καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μια κοινή πραγματικότητα και μια κοινή αποστολή. Να οραματιστούμε την Ελλάδα του 2030 και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί στόχοι δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Και ως γνωστόν, όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, πετυχαίνουμε θαύματα.