(Άρθρο): "Τα κλειδιά της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

«Τα "κλειδιά" της πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δυο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, είναι απότοκος της κυβερνητικής συνέπειας και αποτελεσματικότητας. Ό,τι δεσμευθήκαμε προεκλογικά το κάναμε πράξη!
Είπαμε την αλήθεια στους πολίτες και μιλήσαμε με σαφήνεια για το πώς θα μειωθούν οι φόροι, πώς θα προσελκύσουμε στη χώρα επενδύσεις, πώς θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές και πώς θα δημιουργηθούν πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα μας ήταν κοστολογημένο και ο πολιτικός μας λόγος τεκμηριωμένος, απαντώντας στις βασικές ανησυχίες και στα «θέλω» των Ελλήνων πολιτών.
Γι' αυτό και πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά μια Κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός απολαμβάνουν τόσο υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στο μέσο της κυβερνητικής θητείας.
Ακόμα και όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έκτακτες και πρωτοφανείς καταστάσεις, όπως για παράδειγμα με την προσπάθεια εισβολής μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο ή με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, ενεργήσαμε βάσει σχεδίου και στρατηγικής.
Η επιτυχημένη διαχείρισή των παραπάνω καταστάσεων γιγάντωσε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι σε διάστημα 24 μηνών υλοποιήθηκαν όσα δεν προχωρούσαν επί δεκαετίες.
Η μείωση της φορολογίας, η ψηφιοποίηση του κράτους, η πρόσβαση των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες δίχως να ταλαιπωρούνται σε ουρές, πλέον είναι μια πραγματικότητα και έμπρακτη απόδειξη πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πορεύεσαι βάσει σχεδίου.
Το ίδιο ισχύει και στο μέτωπο της οικονομίας η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο της γρήγορης ανάκαμψης. Το πιστοποιεί άλλωστε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2022-2025, που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Με «όπλο» τους σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην πατρίδα μας δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία. Σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ διαθέτουμε στα χέρια μας σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να δρομολογήσουμε την ανάκαμψη μετά την πανδημία.
Συνοψίζοντας, το ισοζύγιο της κυβερνητικής διετίας είναι θετικό! Αυτό, όμως, μεγαλώνει τη ευθύνη που έχουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο του καθήκοντος.
Χρόνος να ξαποστάσουμε δεν υπάρχει. Άλλωστε το πεδίο αναμέτρησης της επόμενης διετίας είναι εκείνο των μεταρρυθμίσεων, αφού η έκβαση τους θα είναι καθοριστική για την πατρίδα μας.