(Άρθρο): «Η αναμόρφωση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θ. Καράογλου ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021

«Η αναμόρφωση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης»

Έχω επισημάνει πολλές φορές στην αρθρογραφία μου πως η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη κερδισμένη της διετούς πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από το βράδυ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου του 2019 μέχρι σήμερα η πόλη μας βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, με διαρκείς σημαντικές παρεμβάσεις που την ωθούν στην ανάπτυξη και την πρόοδο.
Πλέον η Θεσσαλονίκη και ευρύτερα η Περιφέρεια της Μητροπολιτικής της Ενότητας αλλάζει με σφραγίδα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας πίσω την εποχή της στασιμότητας και της μιζέριας. Αναβαθμίζεται γιατί το δικαιούται αλλά και γιατί έχει κερδίσει το σεβασμό και την προσοχή της Πολιτείας.
Τα πολλά και σημαντικά βήματα εξέλιξης που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 24 μήνες είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Στο διάστημα αυτό, με δυναμικές παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση έθεσε την πόλη σε διαδικασία δημιουργικής κινητικότητας και από την «μαύρη» περίοδο της απραξίας και της απαξίωσης την περίοδο 2015-2019, «απογειώνεται» μέσω της υλοποίησης σημαντικών έργων που αναβαθμίζουν τις υποδομές της και την επανασυστήνουν ως κυρίαρχη δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι έτοιμο να φιλοξενήσει 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, το μεγάλο αναπτυξιακό project του «Thess Intec» στο Δήμο Θερμαϊκού προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το Μετρό Θεσσαλονίκης πορεύεται με τελικό ορίζοντα το 2023. Την ίδια στιγμή το λιμάνι της πόλης μας αναβαθμίζεται καθώς μπήκε μπροστά η σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με τον Εμπορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Fly Over μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και το 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες, ενώ η ανάπλαση της ΔΕΘ καθιστά τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια στις διεθνείς εκθέσεις. Μάλιστα, έως τις 23 Ιουλίου, η διεθνής κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει το νικητή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Παράλληλα, το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» μετεξελίσσεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλών προδιαγραφών, ενώ η Μαρίνα της Μηχανιώνας και η διάνοιξη της οδού Πόντου στην Καλαμαριά είναι άλλοι δυο πολύτιμοι κρίκοι που προστίθενται στην αλυσίδα των έργων που υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης η Κυβέρνηση των έργων.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, διότι το μέλλον απαιτεί εγρήγορση, προσήλωση, συνέπεια και συνέχεια. Στοιχεία που τα οποία χαρακτηρίζουν την πολιτική μας. Μια πολιτική αρχών και αξιών, μια πολιτική από ανθρώπους για ανθρώπους, μια πολιτική που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον πάνω από ατομικές μικροεπιδιώξεις. Γι' αυτό και δυο χρόνια μετά την ετυμηγορία των συμπατριωτών μας η Κυβέρνηση βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από εκείνο που βρισκόταν την ημέρα της μεγάλης εκλογικής της νίκης.
Πλέον, όλοι αναγνωρίζουν ότι Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημαίνει αποτελεσματικότητα και συνέπεια.