(Άρθρο): "Πλέον η Ελλάδα δουλεύει με ρυθμούς 5G"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην «Παρασκήνιο» το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

«Πλέον η Ελλάδα δουλεύει με ρυθμούς 5G»

Τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διοχετευτούν στη χώρα είναι ευλογία για την ελληνική οικονομία, διότι θα αποτελέσουν τον καταλύτη για τη μετάβαση της Ελλάδας στον πυρήνα των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών.
Οι πόροι που θα διατεθούν θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στην δυναμική της πατρίδας μας, με την επίδρασή τους να είναι άκρως θετική στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας χάρη στο αναπτυξιακό big bang που θα συνοδεύει το θηριώδες πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 59 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα «τρέξει» η Κυβέρνηση.
Η τελική έγκριση του εθνικού προγράμματος αναμένεται έως τις 20 Ιουνίου και στα τέλη Ιουλίου θα υποδεχθούμε τα πρώτα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με προοπτική έως το τέλος του τρέχοντος έτους να εκταμιευθούν επιπλέον 3,7 δισεκατομμύρια.

Η ισχυρή ταμειακή ένεση των περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ διευκολύνει την εμπροσθοβαρή εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και παρέχει πολύτιμη ώθηση στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση της χώρας.
Από την νέα Ελλάδα που θα αναδυθεί κερδισμένοι θα είμαστε όλοι, εξέλιξη που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι πρώτη φορά η πατρίδα μας προσελκύει τα βλέμματα σημαντικών διεθνών «παικτών» οι οποίοι προστρέχουν να αξιοποιήσουν τη φιλοεπενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που ακολουθεί, το φιλόδοξο πλάνο ψηφιοποίησης της ελληνικής οικονομίας και φυσικά το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε.
Όσοι έχουν αίσθηση της προοπτικής που αναπτύσσεται μπροστά μας κατανοούν ότι το 2022 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρονιά και πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας ευκαιρίας εκσυγχρονισμού της Ελλάδας η οποία θα οδηγήσει σε σύγκλιση με τις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες και μάλιστα με ορίζοντα πενταετίας.
Δεν χωρά, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι η μεγάλη κερδισμένη ευκαιρία της πατρίδας μας και αυτό γιατί οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι, οι στόχοι προδιαγεγραμμένοι οι μηχανισμοί άντλησης των κονδυλίων κατάλληλα προετοιμασμένοι, ενώ τα κριτήρια διανομής τους είναι «διάφανα» και συνοδευόμενα από αυστηρές προθεσμίες και συγκεκριμένο σχέδιο.
Σαράντα δυο χρόνια από την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον. Διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα μα αλλάζοντας νοοτροπία αποδεικνύει ότι μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και πως δικαιούται να έχει ρόλο και λόγο μεταξύ των ισχυρών. Πλέον η Ελλάδα δουλεύει με ρυθμούς 5G.