(Άρθρο): "Το νόημα του 1821 και η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδεολογική χρήση της ιστορίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

«Το νόημα του 1821 και η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με την ιδεολογική χρήση της ιστορίας»

Όσοι γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και κουβαλούν στην ψυχή και τη συνείδησή τους τη μνήμη του Έθνους, έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, να καλεί την Κυβέρνηση να μετρήσει την επιδημιολογική επίπτωση της... παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Εκείνη που διατυμπάνιζε πως η «Νέα Σμύρνη δείχνει το δρόμο», προτρέποντας τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν μαζικά στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στις πλατείες, ξαφνικά «ανησύχησε» μήπως την ημέρα της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία υπάρξει διασπορά του ιού εξαιτίας της... στρατιωτικής παρέλασης!

Η άποψη που διατύπωσε δεν αποτυπώνει καμία «αυθόρμητη» προσωπική αγωνία για την πορεία της πανδημίας στην πατρίδα μας. Αντίθετα υπηρετεί την κούφια θεωρία της ριζοσπαστικής Αριστεράς πως καθετί εθνικό είναι εθνικιστικό. Άλλωστε, τον Σεπτέμβριο του 2019, σε συνέντευξή της στην «Αυγή της Κυριακής», η ίδια μας είχε κατηγορήσει πως στη ΝΔ επιχειρούμε να αναβαπτίσουμε τα νάματα του 1821 στο όνομα μιας «νεοφιλελεύθερης εθνικοφροσύνης».

Προφανώς η κυρία Αναγνωστοπούλου έχει αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει δημόσια τα όσα σκέφτεται. Εκείνο που δεν δικαιούται είναι να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας. Γιατί το πρόβλημά της και πρόβλημα όσων ασπάζονται τα όσα λέει, δεν είναι το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, αλλά η εορταστική παρέλαση που θα αποδώσει τιμές στους επώνυμους και ανώνυμους πρωταγωνιστές της μεγάλης Επανάστασης που σήμανε την ώρα της ανεξαρτησίας.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 δεν τιμούμε μονάχα μια φωτεινή επέτειο, ούτε αφυπνίζουμε την εθνική μνήμη. Γράφουμε και κατανοούμε τη «βιογραφία» του Έθνους μας, καθιστώντας σαφές πως το νόημα του 1821 ήταν η λέξη «ελευθερία». Η στιγμή που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα δεν σηματοδότησε απλά την αρχή του ένοπλου αγώνα, αλλά οδήγησε στην ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το οποίο γιγαντώθηκε μέσα από το σφυρί και το αμόνι της ιστορίας.

Διακόσια χρόνια μετά η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος. Διαθέτει στέρεους θεσμούς και ισχυρή μα και αδιαπραγμάτευτη θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Διαθέτει αληθινή εθνική συνείδηση και ως λαός έχουμε το προνόμιο να επιχειρούμε μια αναδρομή στο παρελθόν κάθε φορά που χρειάζεται να αντλήσουμε ενέργεια αγωνιστικής αφύπνισης όταν καλούμαστε να διαχειριστούμε εθνικά προβλήματα.

Για εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες, οι σημαντικές ιστορικές στιγμές του Έθνους μας δεν είναι αποσπάσματα του χθες. Γίνονται η έμπνευση για το τι πρέπει να πράξουμε στο παρόν και στο μέλλον. Είναι το βήμα εθνικής ανάτασης και ο οδοδείκτης για το πώς πρέπει να υπερασπιστούμε τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του επιμένουν εμμονικά στην «ιδεολογική χρήση της ιστορίας», βάζοντας ιδεολογικό πρόσημο στις εθνικές επετείους και παραμένοντας χαμένοι μεταξύ Κουφοντίνα και Μαρξ, εμείς θα συνεχίζουμε να αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Γιατί ο αγώνας τους δικαιώθηκε!