(Άρθρο): "Η φλόγα στον πυρσό της ΝΔ παραμένει άσβεστη"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής", που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019

«Η φλόγα στον πυρσό της ΝΔ παραμένει άσβεστη»

Έχοντας υπηρετήσει όλες τις βαθμίδες της Νέας Δημοκρατίας (ΜΑΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ, Πρόεδρος Κοινότητας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Βουλευτής και Υπουργός), έχω συμμετάσχει σε όλα τα συνέδρια που διεξήχθησαν από το 1974 μέχρι σήμερα.

Σε αυτήν την προσωπική πολιτική διαδρομή διδάχθηκα πως κάθε παρόμοια διαδικασία σηματοδοτεί ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός, αφού μας βοηθά να αναδομήσουμε το σήμερα και να επιβεβαιώσουμε ότι η φλόγα παραμένει άσβεστη στον πυρσό, εδώ και 45 χρόνια.

Το 13ο συνέδριο της ιστορικής μας παράταξης, πέντε μήνες μετά την ισχυρή εντολή που λάβαμε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, προβάλλει τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος και επικυρώνει τη μετάβαση της κοινωνίας σε μια εποχή συλλογικής ωριμότητας.

Με οδηγό την ιδεολογική μας ταυτότητα, υπηρετούμε απαρέγκλιτα τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό βασιζόμενοι στις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω μας. "Ριζοσπαστικός-κοινωνικός" επειδή δεν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως "γρανάζια" μιας μηχανής και "φιλελευθερισμός" γιατί επιδιώκουμε την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Αυτές είναι διαχρονικά οι βασικές συντεταγμένες της Νέας Δημοκρατίας, ως παράταξη ταγμένη -ψυχή και σώμα- στην υπηρεσία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του έθνους και του λαού μας. Δεν περιοριζόμαστε στα δεξιά ή στο κέντρο, αλλά εκφράζουμε το σύνολο των Ελλήνων, δρώντας πάντα υπέρ της Ελλάδας της προόδου, της δημιουργικότητας, της σκέψης, της λογικής, της αριστείας και της παραγωγής.

Το δικό μας όραμα περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση της φορολογίας και προστασία των αδυνάτων. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στην απελευθέρωση των αστείρευτων δυνάμεων της κοινωνίας μας προκειμένου να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο.

Η μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια, η θέσπιση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για τα φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, αποτελούν σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις που αποδεικνύουν ότι, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, κάναμε πράξη ορισμένες από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Δείχνουμε έμπρακτα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα της Ελλάδας, διότι για εμάς στη Νέα Δημοκρατία προέχει ο άνθρωπος. Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, εκείνος που βιώνει την εγκληματικότητα και εκείνος που δοκιμάζεται από τη γραφειοκρατία.

Προέχει η "μεσαία τάξη", της οποίας υπήρξαμε εκφραστής και συμπαραστάτης για δεκαετίες, προέχει η πατρίδα και όχι το κόμμα. Για αυτό και ιστορικό μας χρέος ως Κυβέρνηση είναι να εγγυηθούμε την εθνική ανασυγκρότηση.

Το μέλλον, όπως έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζει τώρα! Με σεβασμό στην ιστορία και άνοιγμα στη νέα γενιά. Με εθνική αυτοπεποίθηση και πολιτική για τους πολίτες, που θα ξεκινά από τα ζητήματα της καθημερινότητας και θα περιλαμβάνει κρίσιμα θέματα όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, η ισότιμη συμμετοχή των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.