(Άρθρο): "Κυβερνώντας με τους πολίτες για τους πολίτες"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

«Κυβερνώντας με τους πολίτες για τους πολίτες»

Το στοιχείο που κάνει διαχρονικά τη ΝΔ να ξεχωρίζει έναντι των υπολοίπων κομμάτων είναι η στενή σχέση που έχει αναπτύξει με την κοινωνία. Η ικανότητα της, δηλαδή, να "επικοινωνεί" με τους πολίτες, να λαμβάνει τα "μηνύματα" τους, να αφουγκράζεται τις απαιτήσεις τους και να ασκεί υπεύθυνες πολιτικές που διακρίνονται από ευαισθησία και συνέπεια.

Δείτε, για παράδειγμα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προ ημερών στη Βουλή ύστερα από μακρά δημόσια διαβούλευση. Πρόκειται για μια φορολογική μεταρρύθμιση με ιδιαίτερα αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο, αφού επί της ουσίας επανεκκινεί την εθνική μας οικονομία.

Κύριο ζητούμενο του είναι η άμεση βελτίωση των οικονομικών δεικτών της χώρας, η ελάφρυνση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και φυσικά η υποβοήθηση της οικονομικής δραστηριότητας του παραγωγικού σκέλους της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι η πρώτη φορά, από το 2010 μέχρι σήμερα, που ελληνική κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή φορολογικό νομοσχέδιο που μειώνει δραστικά τη φορολογία, ανακουφίζοντας φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που φορολογικό νομοσχέδιο παρέχει σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Με τον τρόπο αυτό υλοποιούμε στο ακέραιο τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για μείωση των φόρων, εμπέδωση του κλίματος βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, περιορισμό της διαφυγής, αλλά και μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου της φορολογικής διοίκησης.

Η συνέπεια λόγων και πράξεων που θέλουμε να διακρίνει κάθε πολιτική μας πρωτοβουλία, αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ασκούμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό διότι εξαρχής έχουμε καταστήσει σαφές ότι επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

Θέλουμε να αποδείξουμε στην κουρασμένη -από την οικονομική κρίση- κοινωνία ότι προφανώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και μέσα από αυτήν την αρχή να οικοδομήσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία η οποία θα βασίζεται στην αλήθεια.

Το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (29 Νοεμβρίου-01 Δεκεμβρίου 2019) υπηρετεί αυτήν τη λογική. Αφενός γιατί πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά τις νίκες που καταγράψαμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και αφετέρου διότι μέσα από τις εργασίες του θα αναδειχθεί η σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος, επικυρώνοντας παράλληλα τη μετάβαση της κοινωνίας μας σε μια εποχή συλλογικής ωριμότητας.

Το γεγονός ότι με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε καθημερινά τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό, σε συνδυασμό με τις έτοιμες απαντήσεις που έχουμε στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, επιβεβαιώνει αυτό που ανέφερα στην εισαγωγή μου, ότι δηλαδή η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία.

Το μέλλον αρχίζει τώρα, όπως αναφέρει το σύνθημα του 13ου συνεδρίου μας. Και περιλαμβάνει δουλειές για πολλούς, προστασία των αδυνάτων και ένα υπερήφανο Έθνος γεμάτο προοπτική και ελπίδα.