(Άρθρο): "Το μέλλον αρχίζει τώρα"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα Parapolitika.gr, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

«Το μέλλον αρχίζει τώρα!»

Το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε χθες Παρασκευή, προβάλει τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος και επικυρώνει τη μετάβαση της κοινωνίας σε μια εποχή συλλογικής ωριμότητας.

Πέντε μήνες μετά το σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης, έχουμε αποδείξει με πράξεις στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας ότι εκφράζουμε αξιόπιστα το καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού για πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας και δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας. Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε καθημερινά τις μάχες απέναντι στο λαϊκισμό, ενώ εφαρμόζοντας πολιτική για τους πολίτες δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία.
Το φιλολαϊκό πρόσημο και η κοινωνική ευαισθησία που ανέκαθεν μας διέκριναν επιβεβαιώνονται από δυο πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες που πιστοποιούν ότι "ακούμε" και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών. Η μια αφορά στην κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η θέσπισή του αποτελεί την υλοποίηση άλλης μιας προεκλογικής υπόσχεσης, μέσω της οποίας το κράτος δεσμεύεται για την προστασία όλων των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια.

Η δεύτερη σχετίζεται με την αναθεώρηση της διάταξης
για την ασυλία των βουλευτών, αφού πλέον αυτή περιορίζεται μόνο σε πράξεις που αφορούν στην πολιτική δράση των μελών του κοινοβουλίου. Σημαντική παρέμβαση, επίσης, είναι και η κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας για την ευθύνη των υπουργών, μιας και εφεξής η Βουλή θα μπορεί να ασκεί δίωξη εντός των χρονικών ορίων της κοινής παραγραφής για κάθε αδίκημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με το νέο Σύνταγμα της χώρας κάθε βουλευτής θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους Έλληνες πολίτες.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις, που αναζωογονούν και επικαιροποιούν τον καταστατικό χάρτη της χώρας, αντιπροσωπεύουν μέρος των διαχρονικών ιδεών και αξιών που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.

Η αρμονική ιστορική συνέχεια τους που συμβολίζει το παρελθόν και φωτίζει το μέλλον, είναι η σπουδαία παρακαταθήκη που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές της παράταξης, η οποία προχωρά, ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται.

Το μέλλον αρχίζει τώρα!

Και περιλαμβάνει δουλειές για πολλούς, μείωση της φορολογίας, προστασία των αδυνάτων και ένα υπερήφανο Έθνος γεμάτο προοπτική και ελπίδα.

Για εμάς, στη Νέα Δημοκρατία, προέχει ο άνθρωπος.

Για αυτό και αποτελεί εθνικό μας χρέος να αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, να εγγυηθούμε την εθνική ανασυγκρότηση και να αμβλύνουμε τις ανισότητες που προκάλεσε η οικονομική κρίση.
Η ισχυρή εντολή που λάβαμε στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου υπήρξε η μεγαλύτερη δικαίωση της ιστορικής μας παράταξης, καθώς αναγνωρίστηκε η χρησιμότητα των πολιτικών μας επιλογών. Αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης να βγάλουμε την Ελλάδα ξανά στο ξέφωτο της προόδου, έχουμε απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντός μας.

Σαρανταπέντε χρόνια από την ημέρα που άναψε ο πυρσός της Νέας Δημοκρατίας, η φλόγα του παραμένει δυνατή, φωτίζοντας το παρόν, μα πάνω από όλα δείχνοντας το αύριο της χώρας.