(Άρθρο): "Συνέδριο ευθύνης, συνέπειας και αποτελεσματικότητας"

Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικων (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα "Voria.gr", που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

«Συνέδριο ευθύνης, συνέπειας και αποτελεσματικότητας»

Το 13ο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή, θα είναι το συνέδριο της ευθύνης, της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας. Μέσα από τις εργασίες του θα παρουσιάσουμε την Ελλάδα του αύριο, επικαιροποιώντας το συμβόλαιο εμπιστοσύνης και συμπόρευσης που υπογράψαμε με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά, το βράδυ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Έχοντας αναλάβει εδώ και περίπου πέντε μήνες την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, εργαζόμαστε προσηλωμένοι στο να αναδείξουμε την Ελλάδα της προόδου, της αριστείας, της δημιουργικότητας, μα κυρίως την Ελλάδα της λογικής.

Στο επίκεντρο της πολικής μας βρίσκεται η μέση οικογένεια που θέλει να αφήσει πίσω της το "μαύρο" της οικονομικής κρίσης και να ατενίσει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε έμφαση στην προσέλκυση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων, ούτως ώστε να κινητροδοτήσουμε τους νέους να παραμείνουν στην πατρίδα και να δείξουμε στον άνεργο που αναζητά θέση στην αγορά εργασίας ότι μπορεί να βάλει ξανά τη ζωή του σε τάξη.

Προφανώς, σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις και νοοτροπίες μιας δύσκολης δεκαετίας. Ωστόσο, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πλέον οι συμπατριώτες μας χαμογελούν και πάλι. Το βλέπω στην καθημερινή επαφή που έχω μαζί τους, το εισπράττω σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Μακεδονίας και της Θράκης που επισκέπτομαι.

Η μεταστροφή του κλίματος έγκειται στο γεγονός ότι πλέον οι συμπατριώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν είναι "πελάτες" του πολιτικού συστήματος, αλλά συμμέτοχοι στο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που εφαρμόζεται από την επομένη των εκλογών, δομικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι η αλήθεια.

Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια, η θέσπιση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, δεν αποτελούν απλά την υλοποίηση ορισμένων προεκλογικών εξαγγελιών, αλλά επί της ουσίας είναι τα πρώτα βήματα που κάνουμε ως χώρα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ως εκ τούτου, η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε ως κυβέρνηση, μέσα και από το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, έχει στον πυρήνα της την ανάγκη να επιστρέψουμε ως κοινωνία στις δημιουργικές αξίες της ζωής. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η σκληρή δουλειά, η δημιουργική φιλοδοξία δεν είναι αυθαίρετες έννοιες, μα ο σίγουρος δρόμος προς την επιτυχία.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η ΝΔ εκφράζει αξιόπιστα το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μετάβαση σε μια εποχή συλλογικής ωριμότητας. Σε μια εποχή όπου το κύριο θέμα συζήτησης δεν είναι τα αυτονόητα, όπως για παράδειγμα η εύρεση εργασίας, αλλά ζητήματα που θα άπτονται της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, της ισότιμης συμμετοχής των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το μέλλον αρχίζει τώρα!

Και ο πυρσός των κοινών μας αγώνων, που παραμένει αναμμένος εδώ και 45 χρόνια, φωτίζει το δρόμο της πατρίδας μας προς το ευοίωνο αύριο.