(Άρθρο): "Το 13ο συνέδριο της ΝΔ οδηγός για το μέλλον της χώρας"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα "Myportal.gr", που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

«Το 13ο Συνέδριο της ΝΔ οδηγός για το μέλλον της χώρας»

Από τον Απρίλιο του 1979, όταν διεξήχθη το πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική, μέχρι σήμερα, κάθε συνεδριακή διαδικασία συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το κόμμα να κάνει ποιοτικά άλματα προς τα εμπρός. Το ίδιο θα συμβεί και με το 13ο, καθώς θα προβάλει τη σύγχρονη φυσιογνωμία της παράταξης, το "άνοιγμά" της σε δυναμικά κοινά και θα καταδείξει τη μετάβασή σε μια νέα φάση της 45χρονης ιστορίας της.

Παράλληλα, το γεγονός ότι αυτό θα είναι το τέταρτο συνέδριο της ΝΔ στα σχεδόν τέσσερα χρόνια Προεδρίας του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει ότι ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα.

Η κατάθεση σειράς στοχευμένων προτάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση της πολιτικής στην πατρίδα μας, υπήρξε καθοριστική τόσο στη διαδρομή προς τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου όσο και μετά το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Η κατοχύρωση, για παράδειγμα, του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αποτελεί την υλοποίηση άλλης μιας προεκλογικής υπόσχεσης, μέσω της οποίας το κράτος δεσμεύεται για την προστασία όλων των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια. Επίσης η αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών, η οποία περιορίζεται μόνο σε πράξεις που αφορούν στην πολιτική δράση των μελών του κοινοβουλίου, συνεπάγεται ότι με το νέο Σύνταγμα της χώρας κάθε βουλευτής θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με όλους τους πολίτες.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που μαρτυρούν ότι ως κόμμα και κυβέρνηση βαδίζουμε σε δρόμους ανοιχτούς, τασσόμενοι απέναντι σε κάθε λογής λαϊκισμούς, αλλά και νοοτροπίες που αντιμάχονται το καινούργιο.

Αρνούμαστε να ακολουθήσουμε έτοιμες "συνταγές", διότι το νέο ήθος που εκφράζουμε στην πολιτική βασίζεται στο τρίπτυχο ειλικρίνεια, συνέπεια, αποτελεσματικότητα.

Με οδηγό την ιδεολογική ταυτότητα, τις αρχές και τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν, υπηρετούμε απαρέγκλιτα τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, επιδιώκοντας την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και φυσικά την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Γνώμονάς μας ήταν πάντα η εμπέδωση της Ελλάδας της προόδου, της δημιουργικότητας, της σκέψης, της λογικής, της αριστείας και της παραγωγής. Γι' αυτό και από την επομένη των εκλογών θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για πολλούς και την προστασία των αδυνάτων.

Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια, η θέσπιση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για τα φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, αποτελούν ορισμένα από τα πρώτα βήματα που κάναμε προς αυτήν την κατεύθυνση, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Η υλοποίηση βασικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων είναι ενδεικτική της δυναμικής που έχουμε αναπτύξει, αλλά και της προετοιμασίας που προηγήθηκε των εκλογών ώστε να μην υπάρξει ούτε μια ημέρα χαμένη.

Το μέλλον, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχίζει τώρα!

Δική μας ευθύνη, ως κυβερνώντες, είναι να φροντίσουμε να είναι ευοίωνο για τον μισθωτό, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Και αυτή είναι μόνο η αρχή...

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.