(Άρθρο): "Με την ψήφο μας μπορούμε καλύτερα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στο περιοδικό «Local», που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου

«Με την ψήφο μας μπορούμε καλύτερα!»

Η Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε στη Νέα Δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις. Δεν χωρίζει τους Έλληνες σε «δικούς μας» και «δικούς τους», ούτε βασίζεται σε διχαστικά διλήμματα στη λογική «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αντίθετα έχει στην προμετωπίδα το «όλοι μαζί μπορούμε».

Μονάχα εφόσον προχωρήσουμε ενωμένοι ως Έθνος το μέλλον μας θα είναι λαμπρό. Για αυτό και από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει συνεχώς τον θετικό πολιτικό λόγο. Το ίδιο θα πράξουμε και ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Εθνική μας υποχρέωση, ως αυριανή κυβέρνηση, είναι να σβήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που «τράβηξε» ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Να ενώσουμε τους Έλληνες, να προτάξουμε το συλλογικό καλό. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Και τους χρειαζόμαστε όλους, διότι τα επόμενα χρόνια η πατρίδα μας επιβάλλεται να κάνει άλματα μπροστά. Παραθέτω μονάχα το εξής στοιχείο: Τη διετία 2012-2014 η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» 40 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα υποχώρησε 20 θέσεις στη διεθνή κατάταξη.

Στις 7 Ιουλίου, λοιπόν, δεν ψηφίζουμε μόνο για τους εαυτούς μας. Ψηφίζουμε πρωτίστως για τα παιδιά μας! Για να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν σε μια Ελλάδα που παράγει, δημιουργεί, αναπτύσσεται και προοδεύει.

Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, μέσω του οποίου φιλοδοξούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Με σεβασμό στους θεσμούς, τις αξίες και τα κοινά ιδανικά που μας ενώνουν θα αγωνιστούμε για να απελευθερώσουμε τις πραγματικές δυνατότητες του Έλληνα. Για λιγότερη φορολογία και περισσότερη ασφάλεια. Για πραγματικό κράτος πρόνοιας και εθνική αξιοπρέπεια. Χωρίς «θα», αυταπάτες και ψέματα.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές ισοδυναμεί με νίκη του ρεαλισμού έναντι στον άκρατο λαϊκισμό, την οπισθοδρόμηση, τον εθνικό διχασμό, την αυθάδεια και την αλαζονεία. Θα είναι η έμπρακτη απόδειξη πως στις 8 Ιουλίου γυρίζουμε σελίδα!

Θέλουμε τους Έλληνες ελεύθερους από τις έγνοιες της καθημερινότητας, για να μπορούν να αφιερωθούν στους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Μόνον έτσι θα μπορέσει ο καθένας μας να προοδεύσει ξεχωριστά και η κοινωνία μας συλλογικά.

Επιπλέον Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές, διότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι εκείνη που γεννά ευκαιρίες. Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ και πρώτη σε ποσοστό μακροχρόνια ανέργων καθώς εργάζεται μόλις το 35% του γενικού πληθυσμού και το 55% του ενεργού πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ένας στους τέσσερις απασχολούμενους αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, ενώ 500.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα αποτελώντας μέρος του brain drain.

Η λύση στο ζήτημα είναι να σταματήσει η εισοδηματική καθίζηση της μεσαίας τάξης. Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε επισημάνει πως ο ιμάντας της κοινωνικής ανόδου πρέπει να ξαναμπεί σε λειτουργία προσφέροντας ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Αναλογιστείτε ότι αυτήν τη στιγμή οι Έλληνες δουλεύουμε 203 ημέρες το χρόνο για να πληρώσουμε την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρόλα αυτά 4,3 εκατομμύρια πολίτες έχουν χρέη προς την εφορία που φτάνουν τα 103 δισεκατομμύρια ευρώ, 2,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν χρέη προς την εφορία έως 500 ευρώ, το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 226 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σε 1,15 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχει γίνει κατάσχεση λογαριασμού.

Στον πυρήνα της δικής μας κυβερνητικής πρότασης βρίσκεται η άποψη πως μια οικονομία που αναπτύσσεται είναι μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους. Με δικαιότερη φορολογία που θα απελευθερώνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα του λαού μας, ώστε κάθε Έλληνας να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε για καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9% από 22% που είναι σήμερα. Νέα προοδευτική, φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό, Φορολογικά κίνητρα για τη στήριξη της οικογένειας (επιπλέον αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί), ειδική ρύθμιση 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό αφορά κατ' εξοχήν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που χρωστούν στο κράτος μέχρι 3000 ευρώ, δηλαδή 4 στους 5 οφειλέτες.
Και προχωρούμε: Μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση τελικά δυο συντελεστών 11% και 22% από 13% και 24% σήμερα, όπως επίσης σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Τέλος, επειδή οι στόχοι και οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν το μέλλον, θέλω την επόμενη ημέρα των εκλογών η πατρίδα μας να γίνει η χώρα των ίσων ευκαιριών. Να είναι αυτάρκης, ισχυρή, αξιοκρατική, αποτελεσματική, εξωστρεφής.

Με την ψήφο μας μπορούμε να τα καταφέρουμε! Διότι, σε τελική ανάλυση, η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι ενεργείς και πορεύεσαι με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.