(Άρθρο): "Στις 7 Ιουλίου βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Άποψη», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Στις 7 Ιουλίου βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας»

Το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου, με τη δύναμη της ψήφου μας, η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της για να φτάσει εκεί που της αξίζει.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες, διότι η σύμπνοια είναι πιο αναγκαία από ποτέ στην προσπάθεια που ξεκινάμε να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του Έθνους μας.

Δίχως ίχνος υπερβολής, τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάναμε πολλά βήματα προς τα πίσω. Δεν είναι μόνο ότι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με αμέτρητα ψέματα. Το χειρότερο όλων είναι ότι υπερφορολόγησαν τον Έλληνα πολίτη και τις επιχειρήσεις δημιουργώντας αδιέξοδο στην οικονομία, ξεπούλησαν το όνομα, τη γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, έδωσαν χώρο στην ανομία, ανέχθηκαν την παραβατικότητα.

Στις 7 Ιουλίου όλα τα παραπάνω τελειώνουν, καθώς βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και κοιτάζουμε μονάχα μπροστά.

Η Νέα Δημοκρατία, ως αυριανή κυβέρνηση, δεσμεύεται να μειώσει τους υψηλότατους φορολογικούς συντελεστές, οι οποίοι διέλυσαν τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα. Θα καθιερώσουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα στο 9% από 22% που είναι σήμερα. Θα βελτιώσουμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων με στόχο να ενταχθούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ θα καθιερώσουμε δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, από 13% και 24% που είναι αντίστοιχα σήμερα. Τέλος, θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο να προσελκύσουμε επενδύσεις οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν τη χώρα στην πραγματική ανάπτυξη.

Στην πολιτική μας ατζέντα υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα. Η ασφάλεια, για παράδειγμα. Το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι η επιβεβλημένη πολιτική για να μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα στη γειτονιά μας, χωρίς άβατα. Τα δικαιώματα των πολλών δεν πρέπει να απειλούνται από την αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων. Ακόμη, θα καταργήσουμε το νόμο για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια είναι χώρος ανταλλαγής γνώσης και νέων ιδεών και όχι ανομίας. Τέλος, το μεγάλο μας στοίχημα είναι να σταματήσουμε το φαινόμενο του «brain drain», πείθοντας τους νέους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό να γυρίσουν πίσω.

Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους εσάς, καλώντας σας στις 7 Ιουλίου να ενώσουμε δυνάμεις ώστε να διαμορφώσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει!