(Άρθρο): "Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Συνδημότης», που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019

«Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες»

Από το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου η ΝΔ ξεκινά να «χτίζει» μια διαφορετική Ελλάδα η οποία θα έχει ως βασικές εθνικές προτεραιότητες την πρόοδο, την αξιοκρατία, την ευημερία και την εθνική αξιοπρέπεια.

Η δική μας κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων! Χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς. Χωρίς «δικά μας» και «δικά τους παιδιά», αλλά θα πορευτούμε με γνώμονα τη σύνθεση και την ενότητα, διότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσει η πατρίδα μας να κάνει ένα ουσιαστικό άλμα προς τα εμπρός.

Δεν επενδύουμε στην παροχολογία αλλά λέμε λίγα και ουσιαστικά. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο, πιστεύοντας ακράδαντα ότι μια οικονομία που αναπτύσσεται είναι μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε πως θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο και θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα στο 9% από 22% που είναι σήμερα για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Επίσης θα καθιερώσουμε νέα φορολογική κλίμακα με χαμηλότερο ανώτερο φορολογικό συντελεστή. Επιπρόσθετα, σταδιακά θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Παράλληλα, για να γυρίσει η χώρα σελίδα, με ισχυρή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων. Για το σκοπό αυτό θα δώσουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τη φορολογία και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη γραφειοκρατία. Εξυπακούεται πως εγγυόμαστε την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αξιοποιώντας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και διενεργώντας στοχευμένους ελέγχους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε, επίσης, στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας. Για να νιώθουν οι πολίτες σιγουριά στο σπίτι, στη δουλειά και στις καθημερινές τους δραστηριότητες θα επαναφέρουμε το ταχύτερο δυνατόν την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Άμεσα θα καταργήσουμε και το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ενώ θα καταργήσουμε και το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου τα ΑΕΙ να πάψουν να είναι χώροι ανομίας.

Για να εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω απαιτείται συστράτευση, ενότητα, συμπόρευση, μα και πίστη στις δυνάμεις μας. Το μέλλον μπορεί να είναι αισιόδοξο αρκεί να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι. Για αυτό και στις 7 Ιουλίου οφείλουμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα απαντώντας πρώτιστα στο θεμελιώδες ερώτημα «ποια Ελλάδα θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας».