(Άρθρο): "Ανακαλύπτοντας και πάλι την ουσία της πολιτικής"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Vimapress.gr» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

«Ανακαλύπτοντας και πάλι την ουσία της πολιτικής»

Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι σαφείς. Ή θα συνεχίσουμε στη στασιμότητα, τη μιζέρια, την αναξιοκρατία, τις ιδεοληψίες κατά των επενδύσεων και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ως αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή θα επιχειρήσουμε ένα τολμηρό άλμα προς τα εμπρός εφαρμόζοντας μια διαφορετική πολιτική που θα μειώνει φόρους, θα προσελκύει επενδύσεις, θα κινητροδοτεί την επιχειρηματικότητα, θα στηρίζει τη νέα γενιά.

Επί της ουσίας, σε αυτές τις κάλπες συγκρούονται δυο διαφορετικοί κόσμοι. Δική μας έννοια είναι η αλήθεια να κερδίσει το ψέμα, η μετριοπάθεια την αλαζονεία, το οργανωμένο σχέδιο την προχειρότητα, η πρόοδος τη στασιμότητα.

Στο ίδιο πνεύμα οφείλουμε να σκεφτούμε οραματικά, προτάσσοντας το συμφέρον των επόμενων γενεών.

Η επιβλητική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με γέμισε αισιοδοξία ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε θετικά για τις προοπτικές του τόπου μας. Και είμαι σίγουρος ότι σε τρεις εβδομάδες από σήμερα θα συντελεστεί η μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Προσωπικά έχω επισημάνει πολλές φορές πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να είναι ποτέ πραγματικά αυτοδύναμη εάν η οικονομία της δεν είναι ισχυρή. Εάν δεν μπορέσει, δηλαδή, να δημιουργήσει πλούτο ώστε να υποστηρίξει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος, τους αδύναμους, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία.

Με γνώμονα τα παραπάνω στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε βαθύτατα ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα τονώσει την οικονομία. Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020, ενώ παράλληλα θα δίνονται φορολογικά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασμός της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη, η αποσαφήνιση της φορολογικής κατοικίας και η ενίσχυση του προγράμματος golden visa/non-dom, για την προσέλκυση κεφαλαίων και αλλοδαπών επενδυτών.

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στα θέματα της καθημερινότητας, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της ασφάλειας. Το να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα πολιτική. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη ώστε τα δικαιώματα των πολλών να μην απειλούνται από την αντικοινωνική δραστηριότητα των λίγων. Τα στατιστικά στοιχεία είναι αμείλικτα. Το 2017 καταγράφονταν 200 ληστείες σπιτιών και καταστημάτων κάθε ημέρα, όπως επίσης και 93 κλοπές αυτοκινήτων και μηχανών ημερησίως, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση συμβούλευε τους πολίτες να παριστάνουν ότι... κοιμούνται στην περίπτωση που μπουν διαρρήκτες στα σπίτια τους. Σύμφωνα με το κυβερνητικό μας σχέδιο η εγκληματικότητα που έχει εξαπλωθεί την τελευταία τετραετία αντιμετωπίζεται μόνο με τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας και την έγκαιρη επέμβασή της. Επίσης καταργείται ο νόμος για το άσυλο στα πανεπιστήμια. Το δημόσιο ΑΕΙ είναι χώρος δημιουργίας και ανταλλαγής γνώσης και νέων ιδεών και όχι χώρος παραβατικότητας και ανομίας.

Συνοψίζοντας, θέλω να εκφράσω την ακλόνητη πεποίθησή μου πως στις 7 Ιουλίου αφήνουμε πίσω μας το διχασμό, τα ψευτοδιλήμματα, την τοξικότητα και ανακαλύπτουμε την ουσία της πολιτικής που είναι η προσφορά στην κοινωνία. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Όλοι μαζί πηγαίνουμε την πατρίδα μας μπροστά. Γιατί αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα!