(Άρθρο): "Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και της ΝΔ"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Όραμα Ζωής» που δημοσιεύτηκε στις 01 Απριλίου 2019

«Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και της ΝΔ»

Μετά από τέσσερα χρόνια εθνικής μιζέριας, συνεχών αυταπατών και χαμένων ευκαιριών, ζυγώνει η ώρα της λύτρωσης από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση. Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας, διότι κερδίζοντας όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας, θα σπάσουμε τα δεσμά που κρατούν το λαό μας «όμηρο» του χθες και της οπισθοδρόμησης.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, των αυτοδιοικητικών εκλογών και φυσικά των εθνικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που με τις ιδεοληπτικές τους εμμονές «μικραίνουν» την Ελλάδα. Για αυτό και η 26η Μαΐου πρέπει να γίνει ο «εφιάλτης» τους. Κάθε κάλπη οφείλει να εκφράσει τη φωνή διαμαρτυρίας του λαού μας προς τους σημερινούς κυβερνώντες, οι οποίοι άλλα έταξαν και άλλα εφάρμοσαν. Που μίλησαν για ελπίδα, η οποία όμως μετατράπηκε σε «λεπίδα». Που υποσχέθηκαν «σκίσιμο» των μνημονίων στην πλατεία Συντάγματος και του φόρτωσαν τρίτο και τέταρτο μνημόνιο και άρα επιπλέον φορολογικά βάρη.

Αν τον Ιανουάριο του 2015 ή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πολλοί συμπατριώτες μας δεν γνώριζαν τι πραγματικά πρέσβευαν οι δήθεν εκφραστές του «καινούργιου», το 2019 δεν ισχύει το ίδιο. Πάθαμε και... μάθαμε!

Αυτήν τη φορά ξέρουμε για τι πρέπει να αγωνιστούμε. Ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην έχουμε ποτέ ξανά Αριστερά!

Για να δούμε, επιτέλους, την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά. Να σηκώσει το κεφάλι, να έχει στόχο να γίνει ισχυρότερη ως χώρα και οι Έλληνες να πατήσουμε ξανά περήφανα στα πόδια μας. Χωρίς εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες που διέπουν το Έθνος μας. Χωρίς υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. Χωρίς τις λογικές του «ωχαδερφισμού» και του «δε βαριέσαι» που επιχειρούν να μπολιάσουν στις ψυχές μας.

Με τη χώρα να βαδίζει σε «περίεργα» μονοπάτια, άπαντες οφείλουμε να αντιληφθούμε την ανάγκη επαναξιολόγησης της ποιότητας του πολιτικού προσωπικού. Να προτάξουμε τη δημιουργική παρουσία έναντι της απαισιοδοξίας. Να επικεντρωθούμε στην ουσία, κλείνοντας τα μάτια στις εντυπώσεις που αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Να επενδύσουμε στην αλήθεια κόντρα στις κενολογίες που οδηγούν τον Ελληνισμό σε μια άνευ προηγουμένου αυτοχειρία.

Η κύρωση της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε το όνομα, τη γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και από ότι φαίνεται θα προκληθούν σημαντικές «πληγές» και στα υπόλοιπα εθνικά μας θέματα...

Δυστυχώς η χώρα πορεύεται χωρίς εξωτερική πολιτική. Εκχωρεί και παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, διότι ο ενδοτισμός όσων παριστάνουν τον υπουργό Εξωτερικών από το 2015 μέχρι και σήμερα, δεν έχει όρια. Η δουλική τους αμηχανία, σε συνδυασμό με την υποχωρητική τους στάση, έχουν αποθρασύνει την Τουρκία, η οποία πιέζει προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και στη Θράκη. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά ανησυχώ ότι στο χρόνο που της απομένει η κυβέρνηση θα επιδιώξει εφαρμογή του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών και στο Αιγαίο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί το κλίμα που καλλιεργούν συστηματικά εδώ και καιρό ο κ. Κατρούγκαλος με τον προκάτοχό του, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου.

Για όλα τα παραπάνω και όσα παράδοξα βιώνουμε την τελευταία τετραετία, στις εκλογές που ακολουθούν δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος. Την ώρα που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το χρόνο και την ιστορία. Χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς θα πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ριζοσπαστισμός να «ξεπουλάς» τη Μακεδονία και τη συνείδησή σου με αντάλλαγμα μια υπουργική καρέκλα. Ούτε φυσικά το να συναινείς με την ψήφο σου στην προσπάθεια απαλοιφής από το Σύνταγμα της αναφοράς ότι η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη χώρα.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα της δράσης! Η ώρα να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.