(Άρθρο): "Η 26η Μαΐου πρέπει να γίνει ο εφιάλτης τους"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα Thessnews.gr, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

«H 26η Μαΐου πρέπει να γίνει ο εφιάλτης τους»

Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι θα κερδίσουμε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Στις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά τις εθνικές, θα αναδειχθούμε πρώτα κόμμα, λυτρώνοντας τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, αλλά και εκατομμύρια συμπατριώτες μας οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια είναι παγιδευμένοι στη μιζέρια και την υπανάπτυξη.

Η 26η Μαΐου πρέπει να γίνει ο εφιάλτης του Αλέξη Τσίπρα. Με την ψήφο μας οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό «ως εδώ» σε εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τα χρόνια της οργής ώστε να καταφέρουν να αναρριχηθούν στην εξουσία και με τις ιδεοληπτικές τους εμμονές να «μικρύνουν» την Ελλάδα.
Η κύρωση της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε το όνομα, τη γλώσσα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και στα υπόλοιπα εθνικά μας θέματα...

Δυστυχώς η χώρα πορεύεται χωρίς εξωτερική πολιτική. Εκχωρεί και παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, διότι ο ενδοτισμός όσων παριστάνουν τον υπουργό Εξωτερικών από το 2015 μέχρι και σήμερα, δεν έχει όρια. Η δουλική τους αμηχανία, σε συνδυασμό με την υποχωρητική τους στάση, έχουν αποθρασύνει την Τουρκία, η οποία πιέζει προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο και στη Θράκη. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά ανησυχώ ότι στον πολιτικό χρόνο που της απομένει η κυβέρνηση θα επιδιώξει εφαρμογή του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών και στο Αιγαίο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί το κλίμα που καλλιεργούν συστηματικά εδώ και καιρό ο κ. Κατρούγκαλος με τον προκάτοχό του, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή της κυβέρνησης να δίνει χώρο και χρόνο στην Άγκυρα να κλιμακώνει τις διεκδικήσεις της στις θαλάσσιες ζώνες του Καστελόριζου, της Κύπρου, ακόμη και της Κρήτης.

Έχουν, άραγε, συμφωνήσει κάτι με την Τουρκία και κινούνται εν κρυπτώ, όπως συνέβη με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Και αν όχι, γιατί επιλέγουν με τις δηλώσεις τους να δεσμεύσουν τη χώρα στο διηνεκές, δίνοντας «πάτημα» στην Άγκυρα να εγείρει συνεχώς αξιώσεις στο άμεσο μέλλον;

Για όλα τα παραπάνω και όσα παράδοξα βιώνουμε την τελευταία τετραετία, στις εκλογές που ακολουθούν δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος. Την ώρα που θα ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το χρόνο και την ιστορία, μιας και θα πρέπει χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς να επιλέξουμε τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Και αν τον Ιανουάριο του 2015 ή τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πολλοί συμπατριώτες μας δεν γνώριζαν τι πραγματικά πρέσβευαν Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 δεν ισχύει το ίδιο.

Αυτήν τη φορά ξέρουμε για τι πρέπει να αγωνιστούμε. Ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην έχουμε ποτέ ξανά Αριστερά!

Για να δούμε, επιτέλους, την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά. Να σηκώσει το κεφάλι, να έχει στόχο να γίνει ισχυρότερη ως χώρα και οι Έλληνες να πατήσουμε ξανά περήφανα στα πόδια μας. Χωρίς εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες που διέπουν το Έθνος μας. Χωρίς υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. Χωρίς τις λογικές του «ωχαδερφισμού» και του «δε βαριέσαι» που επιχειρούν να μπολιάσουν στις ψυχές μας.

Ελλάδα σημαίνει δημιουργία, φως, προκοπή και πρόοδος. Αυτά τα χαρακτηριστικά ανέδειξαν την πατρίδα μας στα βάθη των αιώνων και τη βοήθησαν να ζήσει -ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν- λαμπρές στιγμές ιστορίας. Να κάνει το ακατόρθωτο να μοιάζει πιθανό.

Έλληνας σημαίνει σκέψη, φιλότιμο, διάθεση για προσφορά, φιλοπατρία. Έτσι πορευτήκαμε ως λαός και καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους. Τότε που όλοι περίμεναν να υποταχθούμε. Και όμως, σε πείσμα των πολλών και των καιρών, αντισταθήκαμε. Προτάξαμε την εθνική μας υπερηφάνεια αποδεικνύοντας πως ενωμένοι μπορούμε πολλά, μπορούμε καλύτερα!

Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για εγωισμούς, ούτε για νέα πειράματα. Εκείνα ευθύνονται, άλλωστε, για το σπιράλ της κοινοβουλευτικής παρακμής και της κοινωνικής αδράνειας που βιώνουμε σήμερα.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα της δράσης και της λογικής. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.