(Άρθρο): "Ήρθε η ώρα να πούμε ΟΧΙ στην μπαχαλοποίηση της κοινωνίας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Thessnews.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«Ήρθε η ώρα να πούμε"ΟΧΙ" στην μπαχαλοποίηση της κοινωνίας»

Στα τρία χρόνια που συγκυβερνούν, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πορεύονται χωρίς αρχές, πλαίσιο συνεργασίας ή κάποια υποτυπώδη προγραμματική συμφωνία. Το μόνο που κάνουν είναι να αναζητούν διαρκώς «ισοδύναμες» δικαιολογίες για να καλύψουν την άγνοια που τους χαρακτηρίζει και τα βαθιά τραύματα που αφήνουν στα εθνικά μας θέματα.

Μοναδικός τους στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία και φυσικά η συνέχιση της νομής της. Διαχειρίζονται όλα τα ζητήματα με όρους επικοινωνίας και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι απλά να κυλάει ο χρόνος με τους ίδιους στο τιμόνι τις διακυβέρνησης της χώρας.

Μόνο που όσο παραμένουν στην εξουσία, τόσο παρασέρνουν ένα ολόκληρο Έθνος σε δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια.

Δείτε, για παράδειγμα, τα αποτελέσματα της συμφωνίας των Πρεσπών. Προτού καλά-καλά ολοκληρωθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων, σε δημοσίευμα της κατά τα άλλα σοβαρής γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» γίνεται λόγος για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα σε χωριά της Βορείου Ελλάδας» και για τη «μυστική μακεδονική κουλτούρα» της «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας της Έδεσσας».

Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά, δείχνει πολλά... Αλλά ποιος να αντιδράσει; Ο παραιτηθείς Νίκος Κοτζιάς ο οποίος δηλώνει «περήφανος» για τη συμφωνία της ντροπής, ο διάδοχός του Αλέξης Τσίπρας που δηλώνει αποφασισμένος να την ολοκληρώσει ή ο Πάνος Καμμένος ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός κυβέρνησης, παριστάνοντας τη μια ημέρα τον «Μακεδονομάχο» και την επομένη τον εγγυητή της κυβερνητικής σταθερότητας;

Δυστυχώς αυτές είναι οι συνέπειες του αριστερού... οράματος που κάποιοι -εύκολοι στα μεγάλα λόγια-θέλησαν να εφαρμόσουν στην πατρίδα μας. Για να κάνουν πράξη τις πολιτικές τους ονειρώξεις αναμάσησαν εύπεπτες θεωρίες από εκείνες που γίνονται εύκολα αποδεκτές και «βάφτισαν» προοδευτικό καθετί διαλυτικό της κοινωνίας.

Δεν δίστασαν, μάλιστα, να αναμοχλεύσουν ακόμη και διχαστικά πάθη, προκειμένου να ταυτιστούν με τα ένστικτα ενός πολύ μικρού τμήματος της κοινωνίας μας.

Για αυτό και, ημέρες που είναι, ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα προκειμένου η Ελλάδα να μετεξελιχθεί από μια λαϊκιστική δημοκρατία του σήμερα, σε κοινωνία της γνώσης και της μεταρρύθμισης.

Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται αλλαγή, αλλά απαλλαγή από τους καταλύτες ενδυνάμωσης του λαϊκισμού.

Απαιτείται και πρέπει να πούμε «όχι» στις ανεφάρμοστες πολιτικές που συρρικνώνουν τα οράματα για μια καλύτερη κοινωνία.

Να αντισταθούμε στην εθνική αποχαύνωση, να αντιταχθούμε στην μπαχαλοποίηση της κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Να σταθούμε απέναντι σε όσους διολισθαίνουν αργά αλλά σταθερά τη χώρα στο χάος.

Στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας πρέπει να βρίσκεται η πλειοψηφία που σκέφτεται, ενεργεί και δρα με γνώμονα το γενικό συμφέρον. Το δίκιο δεν το έχει εκείνος που φωνάζει πιο δυνατά, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά εκείνος που πορεύεται με την κοινή λογική.

Οι συνθήκες είναι ώριμες για να κάνουμε το βήμα προς το μέλλον. Στο χέρι μας είναι να το επιχειρήσουμε και να τα καταφέρουμε. Μπορούμε, προτού ως χώρα και κοινωνία χάσουμε οριστικά τη μάχη για τα αυτονόητα.