(Άρθρο): "Η ιστορία χιλιετιών δεν διαγράφεται με μια υπογραφή"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Politik.gr", που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

«Η ιστορία χιλιετιών δεν διαγράφεται με μια υπογραφή»

Το μήνυμα που στείλαμε την Κυριακή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες για την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας ήταν ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Σταθήκαμε απέναντι σε εκείνους που δεν έχουν κανέναν ηθικό και εθνικό ενδοιασμό να ξεπουλήσουν την μακραίωνη ιστορία της. Αλλά και σε εκείνους που καθοδηγούμενοι από ιδεοληπτικές εμμονές χαρακτηρίζουν, ελαφρά τη καρδία, «ακραίους» και «εθνικιστές» όσους διαφωνούν με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων.

Ειλικρινά μου προξένησε ιδιαίτερα θετική εντύπωση το γεγονός ότι γύρω από το Λευκό Πύργο είδα συγκεντρωμένους χιλιάδες Έλληνες κάθε ηλικίας, μακριά και πέρα από κομματικές πεποιθήσεις. Είδα παιδιά, νέους, μεσήλικες, ζευγάρια και ηλικιωμένους να ενώνουν τις φωνές τους για το μεγάλο σκοπό.
Είδα τον υπάλληλο, τον εργάτη, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνεργο, τον φοιτητή, τη νοικοκυρά να στέκονται πλάι-πλάι σαν μια γροθιά.

Διέκρινα πάθος, ένταση, ζήλο, διεκδίκηση, αποφασιστικότητα, χαρακτηριστικά που πίστευα οτι είχαμε χάσει ως λαός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Υπό αυτήν την έννοια το συλλαλητήριο της Κυριακής με εξέπληξε θετικά. Πρώτον διότι κατέστησε σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου πως η υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα δεν είναι ανεκτή. Και δεύτερον γιατί κατέρριψε το μύθο που θέλει τις μαζικές διαμαρτυρίες να αποτελούν μονοπώλιο της Αριστεράς.

Πάνω από όλα, όμως, εκείνο που μέτρησε για εμένα είναι το γεγονός πως αποδείξαμε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο οτι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα συμβιβασμένη με την «ήττα» και των «ωχαδερφισμό», όπως κάποιοι προσπαθούν να μας εθίσουν τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, όταν το κρίνει αναγκαίο, ο λαός μας ξέρει να στέλνει ηχηρά μηνύματα εντός και εκτός συνόρων.
Το πρώτο μήνυμα που στείλαμε είχε ως αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν νομιμοποιείται να αγνοήσει το λαϊκό αίσθημα και να «ξεπουλήσει» το όνομα της Μακεδονίας.

Δυστυχώς από τους μέχρι τώρα χειρισμούς του αποδείχθηκε πως ηγείται μιας κυβέρνησης κατώτερης των περιστάσεων η οποία αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Το μόνο που τον απασχολεί είναι να αντιμετωπίσει ένα μείζον εθνικό θέμα με όρους μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Δεν ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κρατά στο «σκοτάδι» τη Βουλή και καθιστά προνομιακό του συνομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όχι τους πολιτικούς αρχηγούς, παρά το γεγονός πως μερικά 24ωρα νωρίτερα είχε το θράσος να ταυτίσει την Εκκλησία με τη «Χρυσή Αυγή» επειδή η Ιεραρχία τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο! Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παράγωγό του στην ονομασία των Σκοπίων.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε διεθνείς οργανισμούς και χώρες του εξωτερικού. Με τη στεντόρεια φωνή μας τους ξεκαθαρίσαμε οτι παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν οι Έλληνες δεν σκύβουμε το κεφάλι! Άλλωστε στο λαό μας δεν αρμόζει ο ραγιαδισμός και αλλοίμονο σε αυτόν που θα προσπαθήσει να του τον επιβάλλει.

Κλείνοντας, η αυθόρμητη και εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική! Και αυτό δεν αμφισβητείται!
Δεν την πουλάμε, δεν τη χαρίζουμε! Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε!
Διότι Μακεδονία ίσον Ελλάδα και Ελλάδα ίσον Μακεδονία! Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.
Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις.

Γιατί καμία υπογραφή, καμία συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, δεν μπορεί να διαγράψει μονομιάς μια ιστορία χιλιετιών, την ιστορία της Μακεδονικής γης.