(Άρθρο): "Η φλόγα παραμένει άσβεστη στον πυρσό"

Άρθρο Θ. Καράογλου στο politik.gr, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

"Η φλόγα παραμένει άσβεστη στον πυρσό"

Το 11ο συνέδριο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, σηματοδοτεί ένα ποιοτικό πολιτικό άλμα προς τα εμπρός.

Δεν είναι μόνο ότι μας βοηθά να ξύσουμε τις... σκουριές του παρελθόντος. Το πρωτεύον είναι ότι θα συμβάλλει γόνιμα και δημιουργικά στην αναδόμηση του σήμερα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η φλόγα παραμένει άσβεστη στον πυρσό, φωτίζοντας το μέλλον της μεγάλης μας παράταξης.

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, λοιπόν, δεν αμφισβητείται η προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην ιδρυτική της διακήρυξη, αλλά παρουσιάζουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο.

Υπογράφουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης και συμπόρευσης με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά. Βλέπετε, το έχει η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας να της πέφτει πάντα ο κλήρος να βγάζει εκείνη την Ελλάδα στο ξέφωτο!

Αγκαλιάζοντας ξανά την κοινωνία θα επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών μας θέσεων και θα παρουσιάσουμε στο σύνολο της χώρας την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει να ζούμε.

Την Ελλάδα της προόδου, της προκοπής, της δημιουργικότητας, των εξαγωγών, της σκέψης, της λογικής, της αριστείας, της παραγωγής. Την Ελλάδα χωρίς αυταπάτες, πολιτικούς κουτσαβακισμούς ή δήθεν «περήφανες» διαπραγματεύσεις που κοστίζουν ακριβά σε μια καθημαγμένη κοινωνία.

Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!

Με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών με γνώσεις, εμπειρία και διάθεση προσφοράς, θα ακούσουμε τις αγωνίες του κόσμου.

Τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, εκείνον που βιώνει την εγκληματικότητα, εκείνον που δοκιμάζεται από την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία, τον «πιστό στρατιώτη», τον «δυσαρεστημένο ψηφοφόρο», τον αναποφάσιστο.

Για εμάς προέχει η λεγόμενη «μεσαία τάξη» της οποίας υπήρξαμε εκφραστής και συμπαραστάτης για δεκαετίες. Και παρά το γεγονός ότι απομακρυνθήκαμε από αυτήν στα χρόνια της κρίσης, οφείλουμε να την πλησιάσουμε ξανά και να την πείσουμε ότι διαθέτουμε αποτελεσματικό και ειλικρινές σχέδιο να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο.

Αυτές είναι διαχρονικά οι βασικές συντεταγμένες της Νέας Δημοκρατίας, ως παράταξη ταγμένη ψυχή και σώμα στην υπηρεσία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του έθνους και του λαού.

Δεν είμαστε μια «κοινοπραξία» προσώπων, αλλά μια συντεταγμένη ομάδα με ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα.

Δεν είμαστε συνονθύλευμα συνιστωσών, μα ένα κόμμα που βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Τρία χρόνια μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η μεγαλύτερη πολιτική μας δικαίωση έρχεται από την αναγνώριση της χρησιμότητας των πολιτικών που εφαρμόσαμε κάθε φορά που κρατήσαμε στα χέρια μας το τιμόνι της χώρας. Για αυτό παραμένουμε ο μόνος σταθερός πόλος εξουσίας από τα κόμματα της Μεταπολίτευσης.

Φυσικά και κάναμε λάθη. Πολλά μάλιστα. Υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Ιστορικό μας χρέος, ωστόσο, είναι να αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία. Πατριωτικό μας καθήκον να εγγυηθούμε την εθνική ανασυγκρότηση. Διαχρονική αποστολή να αμβλύνουμε την πόλωση.