(Άρθρο): "Η δικτατορία της μετριότητας"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στο e-koufalia.gr που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 08 Αυγούστου 2017

«Η δικτατορία της μετριότητας»

Τις τελευταίες ημέρες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαθιδρύσουν στην πατρίδα μας μία δικτατορία της μετριότητας. Για να κρύψουν τη δική τους «γύμνια» κατεβάζουν τον πήχη προς τα κάτω σε όλα τα επίπεδα, φιλοδοξώντας να πετύχουν μια συλλογική υποταγή της κοινωνίας μας στη λογική της ήσσονος προσπάθειας.

Καταπατώντας τον απαράβατο κανόνα σύμφωνα με τον οποίο το αγαθό της γνώσης και της μόρφωσης βοηθά να βρούμε τον βηματισμό μας ως Έθνος, ισοπεδώνουν τα πάντα επιχειρώντας να γαλουχήσουν τη νέα γενιά ως απολιτίκ και απάτριδες.

Η επικίνδυνη και μηδενιστική απόπειρά τους εκφράζεται με τη λυσσαλέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει εις βάρος της αριστείας, της σημαίας, του εθνικού μας ύμνου, της ιστορίας, της Ορθοδοξίας, της Δικαιοσύνης και των δημοκρατικών θεσμών.
Μέσω αυτού του καλά οργανωμένου σχεδίου, η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να μετασχηματίσει την κοινωνίας μας σε πεδίο ψευτοταξικής σύγκρουσης. Στρατηγική της επιλογή είναι η πόλωση και η λειτουργία κοινωνικών αυτοματισμών ανάμεσα σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν από την κρίση και όσους προόδευσαν και δημιούργησαν περιουσία στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόζει στην πράξη το επικίνδυνο και ακραία διχαστικό δίλημμα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον στην προεκλογική περίοδο: «Ή εμείς ή αυτοί».

Μέσω του νομοσχεδίου για την παιδεία αποδομεί τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, απαξιώνει τους βασικούς πυλώνες (πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια) που
κρατούν όρθιο και ενωμένο για αιώνες τον Ελληνισμό, εξυπηρετεί συγκυριακές πολιτικές σκοπιμότητες και τέλος χαϊδεύει τα αυτιά ενός φθίνοντος κομματικού ακροατηρίου που εξακολουθεί να ζει εν μέσω ρεβανσιστικών φαντασιώσεων και αυταπατών.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια συγκαλυμμένη απόπειρα ιδεολογικού προσηλυτισμού, μέσω του οποίου επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου είναι να επιβληθεί ο (εθνο)μηδενισμός. Μας οδηγούν, δηλαδή, συνειδητά σε μια πνευματική χρεοκοπία, η οποία θα επιτρέψει την καθιέρωση στερεότυπων μιας ισοπεδωτικής εκδοχής της δημοκρατίας μας.

Μόνο που απέναντι σε αυτό το Αριστερό αφήγημα η Νέα Δημοκρατία απαντά ότι σχολεία χωρίς άμιλλα και στόχευση στην αριστεία είναι στρατωνισμός.

Όραμά μας είναι η ελληνική κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά και προς τα πάνω. Οδηγός μας πρέπει να είναι το παράδειγμα του καλύτερου και όχι του μέτριου. Βλέπετε, πιστεύουμε στη δημοκρατία των άξιων και θεωρούμε την παιδεία εθνική υπόθεση. Όπως πιστεύουμε στην πολιτική με βάση τις αρχές και όχι τις σκοπιμότητες.

Για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία η μόρφωση σμιλεύει τον εσωτερικό κόσμο και τη συνείδηση του ατόμου. Προωθεί την ενδυνάμωση της σκέψης, τροφοδοτεί την επικοινωνία, λειτουργεί ως αναπόσπαστο δημιουργικό κομμάτι μας. Διότι η παιδεία, μαζί με τον πολιτισμό, είναι το μυστικό που διαιωνίζει την Ελλάδα πέρα από τα σύνορά μας.

Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε.

Και ας μην ξεχνούμε κάτι πολύ σημαντικό. Η ανώτερη εκπαίδευση αφορά το μέλλον της χώρας και του Έθνους, άρα η επένδυση στην ανώτερη εκπαίδευση ισοδυναμεί με επένδυση στο μέλλον!