(Άρθρο): "Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Δημοκρατία" που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

«Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως όλοι οι ονειροπόλοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκαναν το λάθος να πιστέψουν πως το όνειρο από το οποίο ξύπνησαν ήταν η πραγματικότητα.

Δυστυχώς για αυτούς όμως, όπως και για εκατομμύρια Έλληνες, η πραγματικότητα συνήθως καταστρέφει το όνειρο...

Η ψήφιση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση, έγινε με την προοπτική εξασφάλισης συγκεκριμένων μέτρων για το χρέος.

Μοιραία, το κυβερνητικό «ναυάγιο» του Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017 ακυρώνει το αφήγημα Τσίπρα περί άμεσης και συνολικής λύσης για το χρέος με ταχεία έξοδο στις αγορές και αφήνει ως χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης την περικοπή συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου για όλους, την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την ανικανότητά τους μετέτρεψαν το θέμα του χρέος από αυτονόητο, όπως είχαμε πετύχει το 2012, σε ζητούμενο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιβάλλουν σε μια καθημαγμένη κοινωνία πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Αν είχαν φιλότιμο θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί... Αντί για αυτό, με επιτηδευμένη αισιοδοξία ξεπουλούν τα πάντα αναζητώντας τρόπους παραμονής στην εξουσία, παριστάνοντας τις «άμωμες παρθένες» της Μεταπολίτευσης.

Εκείνοι που θα έδιναν κατώτατο μισθό 751 ευρώ, επί δυο χρόνια «κουρεύουν» ΣΥΡΙΖΑ μισθούς, συντάξεις.

Είπαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και ξεπαγώνουν τους πλειστηριασμούς.

Δεσμεύθηκαν «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» και ψήφισαν και με τα δυο χέρια νέα μέτρα ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και τελικά κόβουν αδιακρίτως και ανερυθρίαστα όλες όσες έχουν προσωπική διαφορά.

Τον Ιούνιο του 2014 ζητούσαν «ομαδικές απολύσεις» για τα μέλη της τότε Κυβέρνησης και όχι για τους εργαζόμενους. Σήμερα κάνουν πράξη ακριβώς το αντίθετο, στερώντας από τον Υπουργό Εργασίας ακόμη και το δικαίωμα του βέτο.

Μιλούσαν, επίσης, για κατάργηση της «ζούγκλας» των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και έχουν επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία τους.

Δεν παρουσίασαν κανένα σχέδιο και δεν πήραν ούτε ένα μέτρο υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι στα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, ενώ χάθηκαν συνολικά 200.000 θέσεις εργασίας.

Είναι σαν να έμειναν άνεργοι όλοι οι κάτοικοι του Ευόσμου και της Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη...

Σαν να έχασαν τη δουλειά τους 8 στους 10 κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης...

Το νούμερο δεν είναι μεγάλο, είναι τρομακτικό!

Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης περί μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα καταρρίπτεται και από ένα ακόμη γεγονός. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ μόνο στην Κεντρική Μακεδονία 16.000 συμπολίτες μας έχασαν τη δουλειά τους από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων στις εφτά περιφερειακές ενότητες να εκτοξεύεται στους 185.823, ήτοι 20,24%.

Αν μη τι άλλο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα διάλυσης της αγοράς εργασίας, όπως αποκαλύπτουν και την ανικανότητα της Κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή, ανταμοιβή της δημιουργίας, της καινοτομίας, της συνέπειας και της αριστείας, ενώ έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν υγιείς θέσεις εργασίας και θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ!