(Άρθρο): Αν στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλότιμο...

Αρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Karfitsa» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 03 Ιουνίου 2017

«Αν στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν φιλότιμο...»

Η πρόσφατη ψήφιση του νέου πακέτου σκληρών μέτρων στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση, έγινε με την προοπτική εξασφάλισης συγκεκριμένων μέτρων για το χρέος.

Μοιραία, το κυβερνητικό «ναυάγιο» στο Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017 ακυρώνει το αφήγημα Τσίπρα περί άμεσης και συνολικής λύσης για το χρέος με ταχεία έξοδο στις αγορές και αφήνει ως χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης την περικοπή συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου για όλους, την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την ανικανότητά τους μετέτρεψαν το θέμα του χρέος από αυτονόητο, όπως είχαμε πετύχει το 2012, σε ζητούμενο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιβάλλουν σε μια καθημαγμένη κοινωνία πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Αν είχαν φιλότιμο θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί... Αντί για αυτό, με επιτηδευμένη αισιοδοξία ξεπουλούν τα πάντα αναζητώντας τρόπους παραμονής στην εξουσία, παριστάνοντας τις «άμωμες παρθένες» της Μεταπολίτευσης.

Μόνο που ο αμοραλισμός τους έπαψε να εκπλήσσει την κοινωνία...

Εκείνοι που θα έσκιζαν τα μνημόνια, θα έδιναν κατώτατο μισθό 751 ευρώ και θα μοίραζαν 13η σύνταξη, επί δυο χρόνια παίρνουν μέτρα «στα μέτρα» των δανειστών «κουρεύοντας» ΣΥΡΙΖΑ μισθούς, συντάξεις.

Είπαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και ξεπαγώνουν τους πλειστηριασμούς.

Δεσμεύθηκαν «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» και με τα δυο χέρια ψήφισαν νέα μέτρα ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και τελικά κόβουν αδιακρίτως και ανερυθρίαστα όλες όσες έχουν προσωπική διαφορά.

Τον Ιούνιο του 2014 ζητούσαν «ομαδικές απολύσεις» για τα μέλη της τότε Κυβέρνησης και όχι για τους εργαζόμενους. Σήμερα κάνουν πράξη ακριβώς το αντίθετο, στερώντας από τον Υπουργό Εργασίας ακόμη και το δικαίωμα του βέτο.

Μιλούσαν για κατάργηση της «ζούγκλας» των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και έχουν επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία τους.

Η μόνη συνταγή που εφαρμόζουν και προτείνουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι διορισμοί στο Δημόσιο.

Ως εδώ με τα ψέματα, ως εδώ με το φθηνό λαϊκισμό!

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή, ανταμοιβή της δημιουργίας, της καινοτομίας, της συνέπειας και της αριστείας, ενώ έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν υγιείς θέσεις εργασίας και θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία.