Άρθρο: "Η Ελλάδα στην άκρη ενός νέου πολιτικού συνόρου"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Voria.gr", που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΡΟΥ»

Λένε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά όσα κάνουμε αλλάζουν το μέλλον.

Με τη στενή οπτική του πολιτικού ορθολογισμού η διετής διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε καταστροφική για τη χώρα. Εννέα στους δέκα πιστεύουν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η παρούσα Κυβέρνηση κινούνται «προς τη λάθος κατεύθυνση», οι μισοί μισθωτοί στον δημόσιο τομέα αμείβονται με λιγότερα από 800 ευρώ μεικτά το μήνα, σχεδόν δυο στους τέσσερις απασχολούνται με ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Δυο χρόνια μετά την 25η Ιανουαρίου 2015 η κατάρριψη των ψευδαισθήσεων του Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες εξαπάτησε έναν ολόκληρο λαό και έσπρωξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αποτελεί αφορμή να αναλογισθούμε τι χάσαμε και ποια θα μπορούσε να είναι πραγματικά η μετέπειτα πορεία της χώρας.

Πρώτα από όλα θα είχαμε βγει στις αγορές από τον Μάρτιο του 2015, δεν θα συζητούσαμε σήμερα για δεύτερη αξιολόγηση και το σημαντικότερο όλων είναι ότι θα είχαμε δυο χρόνια μεγάλης ανάπτυξης χάριν κυρίως στις σκληρές θυσίες εκατομμυρίων Ελλήνων.

Ουδείς πλέον το αμφισβητεί! Και αυτή η παραδοχή είναι που φέρνει σήμερα την Ελλάδα στην άκρη ενός νέου πολιτικού συνόρου.

Το δίλημμα που έχουμε πλέον μπροστά μας δεν είναι «Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο» αλλά να επιλέξουμε ως Έθνος αν θα ανήκουμε σε εκείνους που βλέπουν μπροστά ή σε εκείνους που μένουν πίσω.

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί βαθιές και επίπονες τομές στην οικονομία και στο κράτος.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη πολλά περισσότερα από σκηνικά πόλωσης και λαϊκομετωπικές ρήξεις. Χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, περισσότερη περιστολή δαπανών, περισσότερη αναπτυξιακή προοπτική και περισσότερη αξιοπρέπεια.

Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή η οποία από τη μια πλευρά θα επιτρέψει στους νέους να χτίζουν όνειρα και να θεμελιώνουν το μέλλον τους στην πατρίδα και από την άλλη θα λειτουργήσει ως καταλύτης που θα επανεκκινήσει την οικονομία και τη χώρα.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Υπάρχει, όμως, σκληρή δουλειά και η «Συμφωνία Αλήθειας» που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δώσουμε ξανά νόημα στη λέξη «ελπίδα».

Πολλοί θα πουν ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λίγο-πολύ το ίδιο, ακόμα περισσότεροι θα αντιμετωπίσουν την πολιτική μας πρόταση με καχυποψία. Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να λησμονά την περίφημη φράση του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Πιστεύω ότι η Ελλάς δύναται να αλλάξει μορφή και ο λαός της μοίρα».

Αν αποδεχόμαστε, λοιπόν, ότι η διετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καταστροφική για τον τόπο και τους Έλληνες, δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε το πρόσφατο παρελθόν και να ορίσουμε το μέλλον με αποφασιστικότητα, θάρρος και τόλμη.