Άρθρο: "Ώρα αλήθειας και ειλικρίνειας"

Άρθρο: "Ώρα αλήθειας και ειλικρίνειας" Κύριο

Άρθρο του κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Σημερινή" των Σερρών, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

«Ώρα αλήθειας και ειλικρίνειας»

Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της Θεσσαλονίκης, διότι έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Είναι όμως και ο μήνας των μεγάλων υποσχέσεων, των... αυταπατών και των κυβερνητικών προγραμμάτων που σπάνια υλοποιούνται. Ιδίως την τελευταία διετία ειπώθηκαν πολλά, πάρα πολλά!

Τα ακούσατε και τα θυμάστε όλοι...

Φέτος, όμως, στη Νέα Δημοκρατία, φιλοδοξούμε τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, πρώτη του ως Πρόεδρος του κόμματος, θα σημάνει την επανεκκίνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα καταθέσει στην κοινωνία ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού μας προγράμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναπτύξει σημαντικές πτυχές της πολιτικής που είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ως αυριανός Πρωθυπουργός και θα στείλει το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Στη λογική αυτή, τις ημέρες που θα ακολουθήσουν , σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί κοντά στην κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποιώντας προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχεδόν όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός θα βρεθούν επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία που έχουν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου στην παραγωγή υπεραξίας στις τοπικές κοινωνίες.

Η στρατηγική αυτή επιλογή αποτελεί μέρος της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα που ασκούμε τους τελευταίους μήνες, αποκηρύσσοντας τη λογική του «ώριμου φρούτου», καθώς και του ουσιαστικού ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία.

Προσέξτε, όχι στα πεζοδρόμια, εκεί που έδωσε (και κέρδισε είναι η αλήθεια) τους λαϊκίστικους αγώνες ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίπλα στους επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου, και της παραγωγής.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά την ψήφο οργής του Έλληνα και της Ελληνίδας, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλάξει την Ελλάδα.
Ζητά από την κοινωνία να λειτουργήσει με λογική σκέψη και όχι με όρους αποκόμισης οφέλους από την εξουσία.

Με βάση την παραπάνω αρχή διατύπωσα πρόσφατα την πρόταση η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να αποσυνδεθεί πλήρως από την πολιτική και να διεξάγεται χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων.

Να πάψει, δηλαδή, να αντιμετωπίζεται ως «πασαρέλα» κομμάτων, Υπουργών και Βουλευτών ή ακόμα χειρότερα ως ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Θα μπορούσε η παραπάνω διαδικασία να αντικατασταθεί, σε ανεξάρτητο χρόνο, με τη διεξαγωγή στην πόλη μας ενός οικονομικού φόρουμ, τύπου Νταβός, υπό την ευθύνη φυσικά του Εκθεσιακού μας φορέα, με τη συμμετοχή των εκάστοτε αρμόδιων Υπουργών και Βουλευτών της Αντιπολίτευσης που ασχολούνται με τα λεγόμενα παραγωγικά Υπουργεία.

Ήρθε η ώρα, δηλαδή, να αλλάξουμε το τρίπτυχο «εξαγγελίες-διαδηλώσεις-αστυνομοκρατία», με το τρίπτυχο «αλήθεια-ωριμότητα-ειλικρίνεια».

Αλήθεια γιατί πρέπει να επαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής την ηθική.
Ωριμότητα διότι η κοινωνία οφείλει να κάνει βαθιά αυτοκριτική για τις επιλογές των τελευταίων χρόνων και ειλικρίνεια γιατί, κατ' εμέ, αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής.

Με αυτές τις σκέψεις, σας περιμένω όλες και όλους στην ομιλία του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ.