(Άρθρο): Η Ελλάδα με την πλάτη στον "κόφτη"

(Άρθρο): Η Ελλάδα με την πλάτη στον "κόφτη" Κύριο

Άρθρο του κ. Θ. Καράογλου στην free press εφημερίδα "Hellenic mail", με τίτλο "Η Ελλάδα με την πλάτη στον κόφτη", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 21 Μαΐου 2016

"Η Ελλάδα με την πλάτη στον κόφτη"

«Μόνο τον αέρα που αναπνέουν οι Έλληνες δεν έχει φορολογήσει η ελληνική κυβέρνηση», έγραψε την Τρίτη η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και έχει απόλυτο δίκιο.
Για αυτό και επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι το δήθεν ξέσπασμα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή περί «αυταπατών» δεν ήταν τόσο αυθόρμητο, όσο ήθελε να νομίζουμε, αλλά ένα επικοινωνιακό τρικ καλά προσχεδιασμένο, με απώτερο σκοπό να «καμουφλάρει» την πολιτική του ευθυγράμμιση με τα «θέλω» των δανειστών.
Ήταν, δηλαδή, το δικό του «mea culpa», σαν και εκείνο που αναφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή τον Ιούνιο του 1988.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες κατέρρευσαν και τα ψέματα αποκαλύφθηκαν, ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να τραβήξουμε ως χώρα μια γραμμή και την επομένη στιγμή να επιστρέψουμε μεμιάς στο προ κρίσης βιοτικό μας επίπεδο.
Και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, ψεύδεται ασύστολα!
Θυμάμαι, βλέπετε, τον Αλέξη Τσίπρα, ως Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να δηλώνει στην κάμερα ότι δεν πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και να προτρέπει τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο.
Τον θυμάμαι επίσης να υπόσχεται 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, να υψώνει την αριστερή γροθιά και να φωνάζει το γνωστό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως επίσης και να παρουσιάζει το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Τι από τα παραπάνω εφάρμοσε ως Πρωθυπουργός; Απολύτως τίποτα.
Αντίθετα όλα εκείνα τα προεκλογικά «θα», οι «αυταπάτες» κατά τον Αλέξη Τσίπρα, μας κόστισαν πολύ ακριβά.
Έγιναν «κόφτης» μισθών, συντάξεων και ονείρων ενός ολόκληρου λαού.
Το αποδεικνύουν το τρίτο μνημόνιο που φέρει τη δική του υπογραφή, η αριστερή βαριά φορολογία που «τσακίζει» τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες και η αριστερή ασφαληστ(ρ)ική «μεταρρύθμιση».
Οι δικές του «αυταπάτες» ευθύνονται αποκλειστικά για το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα μπήκε σε ένα διαρκές μνημόνιο με αντάλλαγμα ορισμένες αόριστες υποσχέσεις για το χρέος.
Οι δικές του «αυταπάτες» εξοντώνουν τους Έλληνες και υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Οι δικές του «αυταπάτες» υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών στην Ελλάδα χωρίς να εξασφαλίσει τίποτα, μετατρέποντας το ελληνικό κράτος σε αποικία χρέους.
Και αντί να ζητήσει συγνώμη από τον λαό για την παταγώδη αποτυχία του, η Κυβέρνηση υπογράφει με δόξες και τιμές μειώσεις μισθών και συντάξεων, πανηγυρίζοντας ότι «η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα». Μόνο που όποιος πιστεύει αυτού του είδους τα μυθεύματα δεν έχει «αυταπάτες», αλλά λέει συνειδητά ψέματα!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα ο κύκλος του λαϊκισμού που ξεκίνησε το 1981 να κλείσει. Οι πολίτες απαιτούν ρεαλιστικές προσεγγίσεις των προβλημάτων και άμεσες στοχευμένες λύσεις.

Λύσεις που μπορούν να δώσουν μόνο Κυβερνήσεις με μεταρρυθμιστικό ευρωπαϊκό πρόσημο και με στραμμένη την προσοχή τους στην ιδιωτική οικονομία. Μια Κυβέρνηση, δηλαδή, που να μπορεί να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο, όπως η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, η προσέλκυση επενδύσεων, η αύξηση της απασχόλησης.
Αυτή πρέπει να είναι η αδιαπραγμάτευτη επιλογή της ελληνικής οικονομικής πολιτικής. Να δείξουμε στην κοινωνία μας ότι η ελεύθερη οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η προσδοκία κέρδους που αυτή κρύβει, αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης.
Και καθήκον της πολιτείας είναι να δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο κανόνων ώστε αυτή να δρα αφενός χωρίς αγκυλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια και αφετέρου με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης.

Για αυτό και στη ΝΔ ορίσαμε εξ' αρχής ότι ορθή πολιτική είναι το μείγμα δημοσιονομικής προσαρμογής να βασίζεται σε συγκράτηση των δαπανών και όχι σε αύξηση φόρων.
Το επιβεβαιώνει η εμπειρία άλλων κρατών, το συστήνουν όλοι οι εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί, μα η κυβέρνηση παριστάνει πως δεν ακούει, επιμένοντας στην εξοντωτική αύξηση φόρων και εισφορών, την ίδια ώρα που οι μεταρρυθμίσεις έχουν «παγώσει».
Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να πάψουμε να είμαστε ως χώρα με την πλάτη στον «κόφτη».