Οι 106 ημέρες που άλλαξαν την Ελλάδα προς το χειρότερο

Οι 106 ημέρες που άλλαξαν την Ελλάδα προς το χειρότερο Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» (09.05.2015)

«Οι 106 ημέρες που άλλαξαν την Ελλάδα προς το χειρότερο»

Στις 100 και βάλε ημέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ κάθεται στα... θρανία της εξουσίας, η Ελλάδα αλλάζει προς το χειρότερο, χάνοντας καθημερινά χρόνο και ευκαιρίες.

Στο πεδίο της οικονομίας όσο οι προθεσμίες για επίτευξη συμφωνίας δεν τηρούνται και οι ελπίδες εξεύρεσης λύσης μετατίθενται από Eurogroup σε Eurogroup, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση, τόσο ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός φαντάζει πιο πιθανός από ποτέ.

Τα δημόσια ταμεία αδειάζουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα χρήματα και η ανοχή των ευρωπαίων εταίρων εξαντλούνται, τα επιτόκια για τα ομόλογα του Δημοσίου εκτινάχθηκαν στο 27%, ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να επιβαρύνει το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων ΚΑΙ το 2015, η αύξηση του αφορολόγητου και του κατώτατου μισθού παραπέμπονται για το μέλλον, οι τράπεζες λειτουργούν χάρη στην εβδομαδιαία εισροή κεφαλαίων από την Ε.Κ.Τ. και η χώρα αποτελεί την... κακοφωνία της Ευρώπης.

Στον τομέα της παιδείας καταργείται η αριστεία, επιστρέφουν οι «αιώνιοι φοιτητές» και το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει τους κουκουλοφόρους.

Στην εξωτερική πολιτική απομονωθήκαμε και χάσαμε παραδοσιακούς συμμάχους, στο πεδίο της Δικαιοσύνης κατατέθηκαν στη Βουλή φωτογραφικές διατάξεις για την αποφυλάκιση τρομοκρατών, η πολιτική των «ανοικτών συνόρων» μετέτρεψε την Ελλάδα στον «παράδεισο» των διακινητών λαθρομεταναστών, στον αθλητισμό οι ομάδες μας κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ για ανάπτυξη δεν γίνεται ούτε... κουβέντα καθώς κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία μπαίνει στο στόχαστρο.

Και να' ταν μόνο αυτά...

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αυξήσεις στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ή πιο πρόσφατα την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Lockheed Martin του εκσυγχρονισμού πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων Δολαρίων;

Δυστυχώς από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λείπει η κοινή λογική.

Γιατί είναι πράγματι οξύμωρο να μιλάς για εθνική υπερηφάνεια όταν έχεις «στραγγίσει» και το τελευταίο ευρώ από Δήμους, Περιφέρειες και νοσοκομεία ή όταν η ιδιωτική και δημόσια οικονομία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας για όλους.

Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευθεί για την παραμονή μας στο ευρώ και όχι για τη χρεωκοπία.

Του έδωσε εντολή να υπηρετήσει την κοινωνία και όχι τις κομματικές του συνιστώσες.

Του έδωσε εντολή να κλείσει τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική.

Του έδωσε εντολή ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι το πρόβλημα της Ευρώπης.

Εδώ που φτάσαμε, δεδομένου ότι η ελπίδα που ευαγγελίζονταν ο Αλέξης Τσίπρας χάθηκε προτού καλά-καλά εμφανιστεί και αποκαλύφθηκε η αλήθεια, μονόδρομος για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει σε έναν επώδυνο (κομματικά) αλλά αναγκαίο (εθνικά) συμβιβασμό, ξυπνώντας από τα όνειρα της αντιπολίτευσης.

Η Αριστερά όταν ασκείται ως «επάγγελμα» μοιάζει και είναι ελκυστική. Όταν όμως καλείται να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο την αλήθεια, τότε πολύ απλά... ξεγυμνώνεται.

Και σε τελική ανάλυση, επειδή τις τελευταίες 106 ημέρες η δημαγωγία θριαμβεύει κι ένα νέο πελατειακό σύστημα στήνεται, ας λάβουν στην Κυβέρνηση πολύ σοβαρά υπόψη ότι σε μια εθνική καταστροφή ΟΥΔΕΙΣ μένει στο απυρόβλητο.