Live your (left) myth in Greece (Ζήσε τον Αριστερό μύθο στην Ελλάδα) (18.04.2015)

Live your (left) myth in Greece (Ζήσε τον Αριστερό μύθο στην Ελλάδα) (18.04.2015) Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «KARFITSA» (18.04.2015)

Άρθρο: «Live your (left) myth in Greece» (Ζήσε τον Αριστερό μύθο στην Ελλάδα)

Τελικά 2,5 μήνες ήταν αρκετοί στην για «πρώτη φορά» Αριστερή Κυβέρνηση που εκλέχθηκε στην πατρίδα μας, να γκρεμίσει κάτι τι θετικό «χτίστηκε» τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.
Στις 84 ημέρες που η Αριστερά του τίποτα ασκεί πολιτικές του τίποτα, το μόνο που επιτείνεται είναι η σύγχυση.
Και αυτό φαίνεται στις δηλώσεις Υπουργών, όπως της κα. Χριστοδουλοπούλου που δήλωσε ότι οι λαθρομετανάστες «λιάζονται» στην πλατεία Ομονοίας, ή του κ. Παρασκευόπουλου που υποστήριξε ότι κάτω από κάθε μια κουκούλα που σπάει, καίει και βανδαλίζει δημόσια περιουσία βρίσκεται μια ανθρώπινη ψυχή.
Είναι προφανές πως και οι δυο αδυνατούν να αντιληφθούν το πρωτόγνωρο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που έχει σκιάσει την πατρίδα μας.
Όπως είναι προφανές, επίσης, ότι η δημόσια τάξη και η ασφάλεια δεν αποτελούν θέματα υψηλής προτεραιότητας στην ατζέντα της Κυβέρνησης, η οποία εγκλωβισμένη στις δικές της ιδεολογικές εμμονές και αναχρονιστικές δοξασίες, ανοίγει τα κέντρα κράτησης και καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφάλειας, μοιράζοντας «αποφυλακιστήρια» και «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» made in ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από το Σχέδιο Νόμου (έκτρωμα κατά την προσωπική μου άποψη) που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο δρομολογεί την αποφυλάκιση τρομοκρατών και επικίνδυνων εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών, δεν υπάρχει.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση η οποία νομοθετεί υπό καθεστώς ομηρίας και εκβιασμών από ορισμένες συνιστώσες της;
Τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση η οποία συνομιλεί με μια χούφτα απαίδευτων μπαχαλάκηδων, οι οποίοι λεηλατούν έχοντας... άνωθεν προστασία;
Σαφώς και κάτω από κάθε μια κουκούλα βρίσκεται και ένας άνθρωπος. Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ο κάθε τρομοκράτης και ο κάθε κουκουλοφόρος επιχειρεί ενσυνείδητα με τις πράξεις του να τραυματίσει τη δημοκρατία και να διαταράξει τη δημόσια τάξη.
Δυστυχώς οι... επιλεκτικές ευαισθησίες της Κυβέρνησης, πέρα από το γεγονός ότι την καθιστούν συνεργό στην ανομία, οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια την πατρίδα μας και απειλούν να την μετατρέψουν σε... παιδική χαρά για κάθε λαθρομετανάστη και εγκληματία.
Στο βωμό των δήθεν ανθρώπινων ευαισθησιών θυσιάζεται η δημόσια ασφάλεια, χωρίς να ακουστεί η φωνή κάθε χήρας, κάθε ορφανού, κάθε μάνας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από μια έκρηξη βόμβας, από μια μολότωφ, από έναν εμπρησμό ή μια σφαίρα.
Επισημαίνω όλα τα παραπάνω για να τονίσω ότι οι δυσλειτουργίες και οι ανεπάρκειες του σωφρονιστικού μας συστήματος δεν αντιμετωπίζονται στο... πόδι, με ημίμετρα, ή με χαριστικές «φωτογραφικές» αποφυλακίσεις.
Νομοθετήματα όπως αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή επί της ουσίας καταργούν τη Δικαιοσύνη και προσκαλούν κάθε εγχώριο και διεθνή τρομοκράτη, κάθε εγχώριο και διεθνή κουκουλοφόρο, κάθε εγχώριο και διεθνή κακοποιό του κοινού ποινικού δικαίου να ζήσουν τον δικό τους (αριστερό) μύθο στην Ελλάδα (Live your (left) myth in Greece).
Ας γνωρίζουν όμως όλοι ότι η δημοκρατία μας ούτε μουντζουρώνεται από συνθήματα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ούτε απειλείται από σφαίρες και μολότωφ, ούτε εκβιάζεται από μειοψηφίες δήθεν «επαναστατών» που επιχειρούν να μετατρέψουν σε Εξάρχεια τον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε φοράει, είτε δεν φοράει κουκούλα.

Ο νόμος είναι για να εφαρμόζεται και πρέπει να εφαρμόζεται. Όπως και οι Υπουργοί πρέπει να ασκούν υπεύθυνη πολιτική για τους πολλούς και όχι να νίπτουν τας χείρας τους ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι στις δύσκολες στιγμές.
Εύχομαι και ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, γιατί διαφορετικά πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη. Δεν παριστάνω τον μάντη κακών, όμως τα όσα ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες μαρτυρούν τα μελλούμενα.