Άρθρο: «Να ακούσουμε τους πολίτες»

Άρθρο: «Να ακούσουμε τους πολίτες» Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ» (31.01.2015)

«Να ακούσουμε τους πολίτες»

Από την περασμένη Κυριακή η πατρίδα μας εισήλθε σε μια νέα εποχή και όλοι οφείλουμε και πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Άλλωστε αυτός είναι που ψηφίζει, αυτός που αποφασίζει και αυτός που... πληρώνει σε τελική ανάλυση το τίμημα των επιλογών του.

Ελπίδα όλων μας είναι η νέα Κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην δικαιώσει τους φόβους μας.

Σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία, το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς μας στεναχωρεί.

Αναμφίβολα αντέξαμε και συγκρατήσαμε σε σημαντικό βαθμό τα εκλογικά μας ποσοστά, όμως είμαστε οι ηττημένοι των εκλογών. Και αυτό δεν αλλάζει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το τι έφταιξε και ευελπιστώ σύντομα, ενδεχομένως στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, να ξεκινήσει ένας γόνιμος εσωκομματικός διάλογος, μέσω του οποίου θα αναλύσουμε και θα διορθώσουμε εκείνες τις πολιτικές επιλογές που μας απομάκρυναν από την κοινωνία.

Από εδώ και πέρα υποχρέωσή μας είναι να ακούσουμε τους πολίτες, να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική και ως αντιπολίτευση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, κινούμενοι υπεύθυνα και μακριά από πρακτικές πολιτικού ρεβανσισμού που θα περιχαρακώσουν τη Ν.Δ. και θα την οδηγήσουν στην εσωστρέφεια.

Πρωτίστως το οφείλουμε στους περήφανους Νεοδημοκράτες που πιστεύουν στις αρχές και στις αξίες της παράταξης και δίνουν δύσκολες μάχες με αυταπάρνηση, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Το οφείλουμε, επίσης, στον απλό Νεοδημοκράτη που θέλει να λυτρωθεί από ότι τον πληγώνει μέχρι σήμερα και να υποστηρίζει ελεύθερα τα πιστεύω του, όποιους και αν ενοχλούν αυτά.

Το οφείλουμε ακόμη και στους εαυτούς μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια παράγοντας έργο και βοηθώντας την πατρίδα στις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Μα πάνω από όλα το οφείλουμε στην Ελλάδα, για την οποία η δική μας παράταξη, της ευθύνης, του μέτρου, της σύνεσης και των ιστορικά δικαιωμένων επιλογών, παλεύει και διεκδικεί εδώ και 40 χρόνια.

Προσωπικά αρνούμαι να υποκύψω στις πιέσεις εκείνων που επιλέγουν τη στασιμότητα της χώρας, ούτε συμβιβάζομαι με αντιδράσεις ιδιοτέλειας. Το ίδιο και χιλιάδες Νεοδημοκράτες που κρατούν ψηλά το κεφάλι και με τους οποίους προχωρούμε μαζί στο δρόμο που πιστεύουμε και χαράξαμε από κοινού με την παράταξη, αφοσιωμένοι σε σταθερές ιδέες.

Και η απόφαση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τα πράγματα στην πατρίδα μας δεν θα αλλάξουν με ευχάριστα λόγια, ούτε θα βελτιωθούν μέσα από γενικόλογες αναφορές. Καλούμαστε, λοιπόν, να παραμείνουμε όλοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να πάμε την Ελλάδα μπροστά.