«Μήνυμα ελήφθη»

«Μήνυμα ελήφθη» Κύριο

ΑΡΘΡΟ ΥΜΑΘ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (1-06-2014)

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο και το μήνυμα της κάλπης ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση, αφού αφενός ο κόσμος ψήφισε υπέρ της κυβερνησιμότητας, της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας, αφετέρου ζητά ευκρινώς από όλους εμάς που απαρτίζουμε το πολιτικό σύστημα, να τα αλλάξουμε όλα με γρηγορότερους ρυθμούς.

Το μήνυμα ελήφθη, οι διορθωτικές κινήσεις δρομολογούνται άμεσα από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε με σταθερά βήματα μπροστά.

Επί της ουσίας με την ψήφο του το εκλογικό σώμα αποδοκίμασε τη διχαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί ριζοσπαστικές λύσεις ή ανατροπές. Για αυτό και το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το προεκλογικό του «πυροτέχνημα» ότι «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε».

Mε την εκλογική του επιρροή να μην ξεπερνά εκείνη των εθνικών εκλογών του 2012, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν νομιμοποιείται να ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά μέσα σε λίγες ώρες είδε να διαλύεται η ψευδαίσθηση που συστηματικά είχαν καλλιεργήσει τους τελευταίους μήνες κορυφαία πολιτικά του στελέχη, ότι την επομένη των εκλογών θα... καταλάμβαναν την εξουσία.

Επειδή όμως η πολιτική είναι και συμβολισμοί, με την ψήφο τους οι πολίτες αναγνωρίζουν τους κόπους και τις προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης, αποδεικνύοντας ότι το κύριο ζητούμενο για την πατρίδα μας ήταν και παραμένει το πώς θα ανακάμψει γρηγορότερα η ελληνική οικονομία, χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο οι τεράστιες θυσίες των τελευταίων δυο χρόνων.

Πως, δηλαδή, θα επιταχυνθούν τα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας μας και πως θα λάβουν σάρκα και οστά όλες οι απαραίτητες αλλαγές που θα οδηγήσουν σε χαλάρωση της φορολογίας, στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης για το μέλλον, αλλά και στη διαμόρφωση φιλικών συνθηκών για το επιχειρείν, μέσα από την εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού πλάνου που θα βασίζεται σε συγκεκριμένους τομείς όπως η έρευνα, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η γεωργία και ο τουρισμός.

Προσωπικά πιστεύω ότι το momentum ευνοεί την προώθηση όλων των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Η ύφεση αναμένεται να τερματιστεί εντός του τρέχοντος τριμήνου ενώ η θεαματική αύξηση του τουρισμού τους προσεχείς μήνες, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος χάρη στο νέο επενδυτικό νόμο, μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και φυσικά νέα εισοδήματα.

Όλα τα παραπάνω, όμως, πρέπει να γίνουν (και θα γίνουν) πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά και κυρίως πιο αποτελεσματικά, ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια και ο λαός μας να διακρίνει εμφανώς τον «αέρα ελπίδας» που αρχίζει να πνέει στην Ελλάδα.

Τώρα που αρχίζουν να ευημερούν οι αριθμοί, ήρθε η ώρα να αρχίσουν να ευημερούν και οι άνθρωποι. Και αυτό θα γίνει στρέφοντας ακόμη περισσότερο την προσοχή μας τόσο στην πραγματική οικονομία, όσο και στην καθημερινότητα, αλλά και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης όπου αναδείχθηκαν «πολιορκητικοί κριοί».

Το μήνυμα, λοιπόν, ελήφθη από την κυβέρνηση, η οποία παραμένει εγγυητής της σταθερότητας και της ομαλής πορείας της χώρας.

Με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και την εθνική μας πυξίδα μόνιμα στραμμένη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, η Ελλάδα όρθια συνεχίζει τον αγώνα για τη διαμόρφωση ενός πιο θετικού κλίματος για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης