(Άρθρο): "ΝΔ: Πενήντα χρόνια σταθερής πορείας ευθύνης"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Makthes.gr" , που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2024

ΝΔ: Πενήντα χρόνια σταθερής πορείας ευθύνης

Φέτος η Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε πενήντα χρόνια σταθερής πορείας ευθύνης. Πρωταγωνιστεί στο πολιτικό γίγνεσθαι υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, επιδεικνύοντας μια αξιοπρόσεκτη προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καιρών. Πάντα παρούσα σε κάθε κρίσιμη μάχη, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, πάντα προς όφελος της Δημοκρατίας, πάντα δίπλα στην πατρίδα, την κοινωνία και τους πολίτες.

Την ίδρυση της "την επέβαλλε η εθνική ανάγκη", όπως πολύ σωστά επισήμανε ο ιδρυτής μας. Και αυτό γιατί, επί πέντε δεκαετίες, η παράταξή μας εκφράζει γνήσια τους συμπατριώτες μας. Εκπροσωπεί τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό, πολιτεύεται πάντα με υπευθυνότητα, αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος, πρεσβεύει την συνέπεια και την αξιοπιστία. Είναι εκείνη που ενέταξε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών, ενδυνάμωσε τη θέση της πατρίδας μας διεθνώς και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε μια αληθινή και σύγχρονη Δημοκρατία, έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό είναι, άλλωστε, το πεπρωμένο της Νέας Δημοκρατίας: Να βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και να οδηγεί την Ελλάδα μονάχα μπροστά.
Πενήντα χρόνια μετά, η ιδρυτική μας διακήρυξη παραμένει επίκαιρη καθώς οι βασικές κατευθυντήριες αρχές της παραμένουν αναλλοίωτες. Η αταλάντευτη προσήλωση στην Ευρώπη, η δημοσιονομική σοβαρότητα, η κοινωνική ευαισθησία, η προσήλωση στην αλήθεια, η επιμονή στην αποτελεσματικότητα, η αποστροφή για κάθε έκφανση λαϊκισμού και δημαγωγίας, η αξιόπιστη οικονομική πολιτική, η στήριξη και ενίσχυση του εισοδήματος των συμπατριωτών μας είναι αξίες που καθοδηγούν τον αγώνα μας για μια σύγχρονη Ελλάδα.

Σε αυτήν την μακρά και σημαντική ιστορική διαδρομή, με τους πολλούς αξιοσημείωτους "σταθμούς", προφανώς και έχουν γίνει λάθη. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί ούτε υποβαθμίζει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ισχυρό σημείο αναφοράς στα εγχώρια και διεθνή πολιτικά πεπραγμένα. Και αυτό γιατί ουδέποτε υπήρξε δογματική στον τρόπο σκέψης της. Τόσο εκείνη όσο και εμείς, τα στελέχη της, πορευόμαστε διαχρονικά έχοντας διευρυμένους ορίζοντες. Επί πενήντα χρόνια υλοποιούμε πρωτοπόρες πολιτικές που εξελίσσουν την πατρίδα μας και την οδηγούν με σταθερότητα και ασφάλεια στην επόμενη ημέρα. Αντέξαμε, κρατήσαμε και εξελισσόμαστε γιατί οι ιδέες μας ωριμάζουν και επικαιροποιούνται. Έτσι, τα πενήντα χρόνια ιστορίας και προσφοράς στην πατρίδα γίνονται αφετηρία για τα επόμενα πενήντα χρόνια αξιόπιστης επιλογής από την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Και όλα αυτά έχοντας ξεκάθαρους στόχους, να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της ευημερίας των πολιτών και της οικονομικής ανάπτυξης. Με όραμα, ασφάλεια και προοπτική. Στο πλαίσιο αυτό, μόνο υπερηφάνεια μπορώ να νιώθω, λοιπόν, για το προνόμιο να ανήκω στις τάξεις της. Πενήντα χρόνια ιστορικής προσφοράς στην πατρίδα, πενήντα χρόνια αγώνων για την πρόοδο, τη δημοκρατία, για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Πενήντα χρόνια το μεγάλο, αληθινά λαϊκό κόμμα των πολλών.