(Άρθρο): "Σοβαρός, μεθοδικός και αξιόπιστος ο Πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "TheOpinion.gr", που δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2024.

"Σοβαρός, μεθοδικός και αξιόπιστος ο Πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ"

Εάν περιέγραφα την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ και την Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιούσα τρεις λέξεις: Σοβαρός, μεθοδικός και αξιόπιστος. Απέδειξε ότι έχει σχέδιο! Συνολικά για την βελτίωση της κατάστασης στην χώρα και ειδικότερα για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Δίχως να λαϊκίσει, διότι δεν είναι στον χαρακτήρα και την πολιτική φιλοσοφία του, ανακοίνωσε και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία είναι κοστολογημένα και εντός των πλαισίων της δημοσιονομικής σταθερότητας. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες αφενός θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, αφετέρου θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και στην αντιμετώπιση διάφορων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία.
Οι αυξήσεις που θα δοθούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, η στοχευμένη αποκλιμάκωση των φόρων, οι αλλαγές που σχεδιάζονται σε κρίσιμα πεδία της καθημερινότητάς μας όπως είναι η υγεία και η παιδεία, η αναμόρφωση του ΕΣΥ, το πρόγραμμα "Σπίτι μου" που δίνει προτεραιότητα στα νέα ζευγάρια, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, είναι πολιτικές που θέτουν στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Είναι πρωτοβουλίες που μειώνουν την απόσταση που μας χωρίζει από άλλες χώρες της Ευρώπης και παράλληλα περιορίζουν τις ανισότητες μεταξύ των περιφερειών της χώρας, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρές βάσεις για την Ελλάδα του 2027. Μια Ελλάδα που θέλουμε να είναι ισχυρή, ακμαία και δημιουργική.
Για να περιγράψει το όραμά του, τόσο από το βήμα της 88ης ΔΕΘ όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε λόγο μεστό. Έχοντας "καθαρό" πολιτικό σχεδιασμό προέταξε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα που εκπέμπει η παρούσα κυβέρνηση και φρόντισε οι εξαγγελίες που έκανε να είναι θεσμικές και δομικές, με μεσοπρόθεσμο οικονομικό αντίκρισμα. Δεν κατέφυγε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν ωραιοποίησε καταστάσεις, δεν υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες, ούτε "δωροδόκησε" τους πολίτες με αμέτρητα "θα" και ανέξοδες υποσχέσεις. Απεναντίας έπραξε το αυτονόητο, παρουσιάζοντας τις κεντρικές επιλογές που αναπτύσσονται μπροστά μας. Δεν "έταξε", αλλά προσέδωσε ισχύ και λειτουργικότητα στην Ελλάδα της Ευρώπης. Πως το έκανε; Με 45 στοχευμένες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν έως το 2027, που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ενώ οι παροχές που ανακοίνωσε είναι λελογισμένες. Απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, δίχως να ξεφεύγουν από τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
Κάπως έτσι, περιέγραψε τον οδικό χάρτη βάσει του οποίου θα κινηθούμε μέχρι τη λήξη της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, έχοντας μπροστά μας έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Η σιγουριά που εξέπεμψε για τις δυνάμεις της χώρας αντανακλούν το ακράδαντο "πιστεύω" του για την προοπτική και το μέλλον της πατρίδας μας. Γι' αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η Ελλάδα του 2027, που θα παραδώσουμε στην κρίση των πολιτών, θα είναι συγκριτικά καλύτερη από την Ελλάδα του 2019 που παραλάβαμε εν μέσω των μνημονίων.