(Άρθρο): «Η Θεσσαλονίκη κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Karfitsa", που δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2024.

«Η Θεσσαλονίκη κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία»

Μεθοδικά και συστηματικά η Θεσσαλονίκη αποκτά όσα πραγματικά της αξίζουν και στερήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Το Μετρό παραδίδεται στους πολίτες στις 30 Νοεμβρίου 2024, το έργο του Fly Over προχωρά με ημερομηνία παράδοσης τον Μάιο 2027, ενώ ολοκληρώθηκε η αναδιαμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης με ραχοκοκαλιά το Μετρό. Την ίδια στιγμή άνοιξε ο δρόμος για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στο στρατόπεδο Καρατάσιου μετά την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της κατασκευής του με την μέθοδο ΣΔΙΤ, το παιδιατρικό νοσοκομείο Φιλύρου βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, ενώ τέθηκαν οι υπογραφές για να προχωρήσει και η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.
Όσα αναφέρω παραπάνω αποτελούν πολυδιάστατες κυβερνητικές παρεμβάσεις οι οποίες καθιστούν την Θεσσαλονίκη πόλο προόδου και εξωστρέφειας, ενώ το συνεκτικό πρόγραμμα που εφαρμόζουμε ως κυβέρνηση εκπέμπει την αποφασιστικότητα που διακρίνει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης της δυτικής και ανατολικής πλευράς της πόλης, μέσω της ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας και την διασφάλιση όρων κοινωνικής συνοχής.
Δεν υποσχόμαστε, εφαρμόζουμε. Δεν αναλωνόμαστε σε ανούσιες συσκέψεις, αλλά εργαζόμαστε. Δεν μιλάμε γενικά και αόριστα ούτε παρουσιάζουμε μακέτες και μουσαμάδες, αλλά θέτουμε προτεραιότητες, διότι στην πολιτική το πρωτεύον δεν είναι πόσα έργα υποδομής παραδίδουμε ή πόσες κορδέλες εγκαινίων κόβουμε, μα η επίδραση των έργων που κληροδοτούμε στον τόπο μας. Πόσο χρήσιμοι και ωφέλιμοι είμαστε, δηλαδή, μέσα από οραματικές πολιτικές που διαμορφώνουν ένα αισιόδοξο και καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας, έχοντας στον πυρήνα τους τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής τους.
Χάρη στη συνέχεια και τη συνέπεια που επιδεικνύουμε, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα πετύχαμε πολλά. Πολλά και σημαντικά που δεν υλοποιήθηκαν τα χρόνια που προηγήθηκαν. Και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας, καθώς ημέρα με την ημέρα θέτουμε στέρεες βάσεις και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, να πετύχουμε περισσότερα! Αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή μας, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αναβαθμιστεί σε πρωταγωνίστρια περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.
Σε κάθε περίπτωση, σε λίγα χρόνια από τώρα η Θεσσαλονίκη θα έχει διαφορετική εικόνα από τη σημερινή. Ήδη κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία, γιατί γνωρίζει ότι σύντομα θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές όπως το Μετρό και το Fly Over, ασφαλείς οδικούς άξονες και έργα που βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και πολλά άλλα έργα, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας, που καλλιεργούν ένα γόνιμο περιβάλλον για την άνθηση ακόμα καλύτερων χρόνων.