(Άρθρο): «Η (νέα) Θεσσαλονίκη της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και της συνέχειας είναι παρούσα»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Πολιτική", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024.

«Η (νέα) Θεσσαλονίκη της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και της συνέχειας είναι παρούσα»

Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι η εμπιστοσύνη είναι η πιο σημαντική αφετηρία κάθε έκφανσης της ζωής μας. Χτίζεται βραχύπνοα, οικοδομείται αργά, κερδίζεται με το χρόνο, μα είναι το καταλυτικό στοιχείο κάθε σταθερής και εξελίξιμης σχέσης. Αποτελεί το θεμέλιο αδιάσπαστων συνεργασιών που βασίζεται, ως προς την κατάκτησή της, στη συνέπεια λόγων και πράξεων, καθώς και στη διάρκεια του παραγόμενου και αναγνωρισμένου θετικού αποτελέσματος. Όμως, για να μετουσιωθεί το όραμα σε έργο χρειάζεται λειτουργικό σχέδιο, όπως αυτό που υλοποιεί στην περιοχή μας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, ωριμάζοντας τα τοπικά προτάγματα και κινητοποιώντας τεράστιους πόρους για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ποτέ ξανά δεν έγιναν τόσα πολλά για την πόλη μας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να κινείται επιτέλους σε χρόνο ενεστώτα και όχι μέλλοντα. Το πρώτο εισιτήριο του Μετρό κόβεται στις 30 Νοεμβρίου 2024, το Fly Over προχωρά με ημερομηνία παράδοσης τον Μάιο 2027, ενώ ολοκληρώθηκε η αναδιαμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης με ραχοκοκαλιά το Μετρό. Την ίδια στιγμή άνοιξε ο δρόμος για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στο στρατόπεδο Καρατάσιου μετά την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της κατασκευής του με την μέθοδο ΣΔΙΤ, το παιδιατρικό νοσοκομείο Φιλύρου βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, ενώ τέθηκαν οι υπογραφές για να προχωρήσει και η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.
Με αυτές τις κινήσεις, που αποτελούν μέρος του ολιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης για την πόλη, η πρώτη ύλη της εμπιστοσύνης μεταποιείται σε έργα υποδομών και μετουσιώνεται σε ανάπτυξη για τις τοπικές κοινωνίες. Πλέον, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η Θεσσαλονίκη και ευρύτερα η Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος και αναβαθμίζονται σε έναν ελκυστικό τόπο για να ζεις, να ονειρεύεσαι, να "χτίζεις" την ζωή σου.
Μέσα σε αυτό το θετικό κλίμα που εκπέμπει μηνύματα αξιοπιστίας, η 88η διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είμαι σίγουρος πως θα αντανακλά τον έντονο δυναμισμό που εκπέμπει η πόλη. Θα αναδεικνύει τη νέα εξωστρεφή ταυτότητα που αποκτά η Θεσσαλονίκη, θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες, λειτουργώντας ως πυλώνας εξωστρέφειας, υλοποίησης διακρατικών συνεργασιών και προβολής των πλεονεκτημάτων του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Είναι, λοιπόν, προφανές, ότι η (νέα) Θεσσαλονίκη της δημιουργίας, της εξωστρέφειας και της συνέχειας είναι παρούσα. Ξεπροβάλλει, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, βάσει των κατακτήσεων της. Σε αυτό το κλίμα εύχομαι η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ να βάλει ακόμα ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών τόσο για την πόλη μας όσο και για την επόμενη διοργάνωση, αφού χρόνο με τον χρόνο η διοίκηση της Έκθεσης σπάει διαδοχικά ρεκόρ συμμετοχών και επισκεψιμότητας.